ZAUJALO NÁS: Glamping Na Čechách

2020-05-20-glamcamping-nacechach-by-lukasneasi-12

GLAMPING NA ČECHÁCH | TINY HOUSE | SVATEBNÍ CESTA


Ořezání, vyškrtnutí a zbavení se všeho nepotřebného může v našich životech vytvořit prostor pro ty důležitější věci — napojení jeden na druhého, na přírodu a přítomný moment. Právě z tohoto poznání (a nesporných ekonomických a ekologických výhod) vzešlo hnutí tiny house — útulných maličkých domů. Chcete to zkusit na vlastní kůži? Vyrazte na Vysočinu do moderního tiny house s názvem Ventus.

2020-05-20-glamcamping-nacechach-by-lukasneasi-2

Tato krásná ministavba je přidruženým ubytováním Penzionu na Čechách, o jehož malebných kvalitách jsme už v on-line MILE psali. „Náš nový designový tiny domek, ukrytý v remízku u lesa, uprostřed pastviny s výhledem na okolní kopcovitou krajinu vznikl z okouzlení místem, kudy vedly naše kroky již od dětství. Z úcty k rodnému kraji a krajině. A také z lásky k designu a architektuře,” popisuje majitelka Eva Kučerová. „Je to ideální místo, kde strávit noc po oslavě svatby v našem penzionu nebo pobýt pár dní po svatebním maratonu,“ dodávají.

Na oploceném pozemku najdete venkovní ohniště, gril, chemické WC a solární sprchu. Disponuje i vodou i elektřinou. „Dostat vodu půl kilometru do kopce nebylo nic jednoduchého, nicméně, zvládli jsme to,“ směje se Eva. Vevnitř je varná deska s konvicí, přímotop a nádobí.

2020-05-20-glamcamping-nacechach-by-lukasneasi-4

2020-05-20-glamcamping-nacechach-by-lukasneasi-8

O výlety v okolí není nouze. Navštívit můžete spoustu skvostů Vysočiny. Například CHKO Žďárské vrchy, impozantní Pernštejn, Litomyšl se zámkem, který je zapsaný na Seznamu světového dědictví UNESCO, stejně jako Poutní kostel Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou.

Nebo se můžete jen tak poflakovat v okolí domku, vyprávět si příběhy, smát se. O tom přece ty tiny houses jsou. Dají vám šanci vytvořit si spoustu krásných intimních vzpomínek se svými (v tomto případě až třemi) nejbližšími. A to je přeci cennější, něž all-inclusive bufet nebo 24hodinová pokojová služba nablýskaných letoviskových hotelů. Je libo pohodu? Už víte, kde ji najdete!

2020-05-20-glamcamping-nacechach-by-lukasneasi-10

2020-05-20-glamcamping-nacechach-by-lukasneasi-28

text: Aneta Zamečníková | foto: LUKASNEASI