ZAUJALO NÁS: šperky Yournia

8P7A7495
 
YOURNIA I ŠPERKY I LÉČIVÉ KAMENY I ŽENSKÁ SÍLA I MINERÁLY

Nikol Řezníčkové připravil život řadu těžkých zkoušek, proto před dvěma lety spoluzaložila šperkařskou značku Yournia, jejímž posláním je připomínat ženám jejich výjimečnost a sílu zvládnout vše, když budou opravdu chtít. Šperky doplňuje především ručně zasazenými minerály.

Jak vznikla Yournia?

Nikdy jsem nebyla taková ta éterická bytost se sbírkou léčivých kamenů, vždy jsem se spoléhala jen sama na sebe a o pomoc žádala nerada. Ale životní lekce mi přinesly poznání, že není slabost vložit víru i do něčeho jiného, pokud ji najednou nedokážeme najít v sobě. Když jsem k narozeninám dostala neopracovaný růženín, pocítila jsem potřebu mít ho stále u sebe. A tak jsem hledala...

... a nenacházela?

Toužila jsem po šperku jemném, decentním a ženském, aby mi byl oporou, ale měl zároveň svou vlastní eleganci. Vždy jsem ráda dělala věci po svém, stále něco vymýšlím a nejvíc si vážím originálních věcí s vlastním příběhem. Začala jsem hledat možnost, zda bych si sama nemohla kámen zasadit do nějakého lůžka a nosit ho u sebe jako amulet. V březnu 2020 jsem zalila první růženíny do bio pryskyřice. Vznikla tak kolekce Healing s poselstvím pomáhat – vždy i druhým, ale především sám sobě.

8P7A6448

Jaké poselství v sobě nese vaše nejnovější kolekce Eclipse?

Pojmenovala jsem ji po jevu, kterému říkáme zatmění, což je doba předělu, rozdělení a spojení. Každé zatmění by pro nás totiž mělo být novým začátkem – stejně jako pro mě bylo dlouho plánované těhotenství a nedávné narození dcery začátkem nové kapitoly. Věřím, že právě náhrdelník z kolekce Eclipse s kusem dohladka broušeného minerálu může někomu dodat stejnou víru či sílu v nových zítřcích.

DSC09760 2

8P7A6678

IMG_2659

8P7A7486

text: Hana Janišová | foto: Jaroslav Holý a Daniela Šafaříková – Amoosingstories