ZAUJALO NÁS: šaty Thera Women

Ateliār, photo credits THERA WOMEN, 2

THERA WOMEN I SVATEBNÍ ŠATY I ŠATY NA MÍRU I SVATEBKY I DESIGNERKA


Tereza Turková dostala před šesti lety důvěru navrhnout a ušít své první svatební šaty. Když se v roce 2020 strhla první jarní bouřka, napadlo Terezu založit značku Thera Women – a stala se tak s radostí i pokorou součástí příběhů nejen svatebních.

Kde se vzal název Thera Women?

Jméno značky je odvozené od mého jména, slovo Thera odkazuje k antickému ostrovu a historii. Jako dítě mě fascinoval svět antických bájí, který byl jakoby stvořený sám pro sebe... a tak teď tvořím svůj svět, svět Thera Women, kde je mou hrdinkou Thera, která přináší ženám do tohoto světa vnitřní sílu pro nošení své jedinečnosti.

V čem je vaše značka výjimečná?

Na první místo stavím individualitu nevěsty a její přání. Na začátku je pocit, vize, potom dialog a na konci jsou šaty, které vystihují osobnost nevěsty a podporují ženu v tom, aby se cítila sama sebou, komfortně a krásně. Rádi pracujeme s dalším rozměrem šatů, rádi přidáváme oděvu nové role.

Aurinko Collection, photo credits THERA WOMEN (1)

Jaké symboly v sobě skrývá vaše nová kolekce Aurinko?

Aurinko znamená slunce, pochází z finštiny a odkazuje na rok, který jsem strávila v Laponsku pod nadvládou polárního světla i tmy. Symbol slunce se do šatů vepisuje skrze použití krajky s motivem kruhu či jeho částí, skrze paprsky ramínek nebo skrze linie střihu směřující k solar plexu na břiše. Symbolizuje také zhmotňování přání a snů, které utváří neopakovatelný příběh kohokoli z nás. Šaty jsou vyrobeny z přírodních materiálů – z hedvábí, ecovera a bio bavlny. Kolekci jsme fotili na ostrově Thera, nynějším Santorini.

8 Nevěsta Bohunka, photo credits - Michal Buchta

4 Nevěsta Bohunka, photo credits - Michal Buchta

Nevěsta Bohunka a Petr, photo credits - Michal Buchta

text: Hana Janišová | foto: archiv Thera Women a Michal Buchta