Nadělte na Vánoce spaní jako v bavlnce

marielli4543

Hledáte opravdu skvělý tip na vánoční dárek? Nadělte klidný spánek! Lékaři i fitness a wellness experti mu shodně dávají velkou váhu. A kdo by se rád neprobudil svěží a odpočatý, že? Život ale má tendenci si se spánkem zahrávat. Stres, rodina i pracovní vytížení nás často o doporučených osm hodin připraví, s tím se mnohdy nedá nic dělat. Proto je důležité být co nejvíce nekompromisní, když jde kvalitu. A s tou může pomoci hlavně správné prostředí. Ticho, tma a pohodlná postel jsou základ. Ať už se vám lépe spí na tvrdé matraci typu futon, nebo preferujete měkkost, jistě oceníte ložní prádlo, ve kterém vám bude jako v bavlnce. Zachumlejte se na zimu do těch nejlepších materiálů od českých značek, před kterými by se obyčejné povlečení mělo stydět.

MARIELI

Jak se stane, že žena s titulem z prestižní Kolumbijské univerzity opustí kariéru na Ministerstvu zahraničních věcí, kde se účastnila misí v Afghánistánu a měla namířeno do NATO, a vytvoří vlastní značku s luxusním ložním prádlem? Seznamte se s Terezií Täubelovou, která dala přednost rodinné tradici. Celý život spala jako na obláčku v tom nejlepším ložním prádle s ručně vyšitými iniciály, jak se to dělávalo ještě za první republiky. Tehdy totiž měla její babička svůj vlastní obchod s lůžkovinami. Co zatrhli komunisté, ale ještě skončit nemělo. Tereziina značka MARIELI dnes vyrábí bavlněné povlečení, které vám vydrží desetiletí, tak jako tomu bývalo kdysi. „Jediné, co musíte, je udělat rozhodnutí, jestli jste spíš saténový, nebo perkálový typ. Obojí je 100% bavlna, jde jen o způsob vazby. Satén je neuvěřitelně luxusní, hebký, měkký. Perkál je spíš křupavý a chladivý, takový ten “namandlovaný” pocit, jak ho známe z dětství,“ dodává.

IMG_0660

Lejaan

Pokud vás vždy nadchne pocit, který zažijete, když se svalíte do luxusní hotelové postele, tak máte něco společného se zakladateli značky Lejaan Marcelem Gecovem, Janem Kmochou a Janem Bartošem. Toto perfekcionistické trio má totiž zkušenosti právě z hotelového provozu, jehož luxus a kvalitu se rozhodlo zpřístupnit běžným domácnostem. Kromě klasických materiálů dokonce mají i svou vlastní látku, kterou vyvinuli. Jde o kombinaci bavlny a TENCEL™ Lyocellu, což je certifikované vlákno vyrobené z celulózy. Má skvělé termoregulační schopnosti, dobře pohlcuje vlhkost a nemačká se. Jejich inovativní přístup se promítá v mnoha aspektech jejich značky. Nabízejí třeba možnost mix & match. Můžete si tak v jedné objednávce kombinovat barvy, tak aby přesně sedly do vašeho interiéru. S takto neomezenými možnostmi u vás nuda v ložnici nikdy nebude.

_DSC9341

TULULUM

Jiný materiál, len, zase učaroval Madle Němcové, majitelce značky TULULUM. A to natolik, že z něj vyrábí spoustu věcí do domácnosti, od ubrusů a zástěr až po povlečení na míru. Lněná látka toto vydrží spoustu, je to nejpevnější přírodní vlákno a je lehká. Dobře odvádí pot a v létě ochladí, v zimě zahřeje. Jistě ji ocení i alergici — je antialergická a antibakteriální. Má specifickou strukturu, pro kterou ji její milovníci vyhledávají. Mačká se, ale to přesně jí dodává její kouzlo. Trendy vzhled se s postupujícím časem ještě více zintenzivňuje, protože len s každým dalším praním měkne a získává sympatickou patinu. 

579A9089

Nyní už víte, že si o krásném spánku nemusíte nechávat jen zdát. Proč se o tento poznatek nepodělit se svými nejbližšími? Když darujete lůžkoviny, darujete zdraví, pevný spánek a pohodlí. Je to dárek, který jim udělá radost každý den večer, když půjdou spát a ráno když budou vstávat.

text: Aneta Zamečníková | foto: Archiv značek