Všude Kytky – svatební výzdoba ve jménu originality a neotřelých kombinací

Vsudekytky3

VŠUDE KYTKY | KVĚTINOVÝ ATELIÉR | KVĚTINY NA SVATBU 


Ještě ze začátku listopadu jsme si mohli pořídit čerstvou kytici. Nyní je však květinová sezóna u konce a na kvítí, které rostlo na české půdě, si budeme muset počkat do jara. Tento přístup zastává i Veronika Klímová ve svém květinovém ateliéru Všude kytky. Veronika své květy pěstuje v drsném prostředí Jeseníků. Potrpí si však i na originalitu a extravaganci, a tak místní květenu kombinuje s květy řezanými, které na naší půdě nespatříte. Její projekt je ztělesněním jí samotné, promítá do něj vlastní hodnoty a zohledňuje i perspektivu zahradní architekty, jakožto obor, který vystudovala.

Veronika založila svůj ateliér z čisté lásky ke květinám všeho druhu. Zahradním, pokojovým, ale především těm řezaným. Před pár lety tedy našla odvahu začít podnikat a specializuje se především na květinové výzdoby svateb.

MarieValach

Všude kytky na svatbě

Při tvorbě dekoru na svatbu Veronika respektuje období, ve kterém se slavnost koná. Tulipány na podzim od ní nečekejte, za to vám může nabídnout originální kombinaci květin, které v daném období zrovna rostou, vyladěnou do posledního detailu. Ráda používá zajímavé odrůdy řezaných květin, které kombinuje se svými vypěstovanými rostlinami nebo květenou, co najde v přírodě. Její tvorba svatební výzdoby se odvíjí především od vámi určené barvy. Následně si Veronika hraje s texturami a strukturami. Ve své tvorbě ráda kombinuje zdánlivě nekombinovatelné, a usiluje o originalitu.

Vsudekytky2

V souladu s koloběhem přírody

Veronika zastává názor, že znalost sortimentu je pro floristu zásadní. Měl by ovládat jak veškeré druhy, tak jejich sezónu. Je potřeba si uvědomit, že většina květin má sezónu v určitou dobu a nelze je sehnat po celý rok. Proto určité kombinace květin nelze vytvořit. S čímž souvisí také barevnost. Přestože se neustále šlechtí nové odrůdy, některé květiny v určitých barvách nelze sehnat. Ne vždy je však nutné používat pouze květy. Velmi zajímavý efekt udělají také plody nebo listy. Kolikrát dokážou do konečného díla vnést přesně tu barvu, která je potřeba. To pak mohou vznikat opravdu krásná a originální díla. Při výběru správného sortimentu je však nutné nezapomínat také na výdrž. Květiny musí být vybrány takovým způsobem, aby vydržely i parný letní den, a přitom to na nich nezanechalo následky. Díky tomu se pak mohou snoubenci kochat květinovou výzdobou nejen ve svatební den, ale ještě několik dní po něm.

Pokud tedy toužíte po květinové výzdobě ve jménu originality a neotřelých kombinací, víte, na koho se obrátit. 

Vsudekytky5

text: Klára Opatřilová, Veronika Klímová | foto: Archiv Všude kytky