Podzimní svatební místa dle Amazing Places

AMAZINGPLACERSCLANEK2

SVATBA NA PODZIM | AMAZING PLACES | SVATEBNÍ MÍSTA


Léto je synonymem krásného počasí, ale není to oblíbené roční období pro každého. Mnoho lidí by raději zůstalo doma, než vyrazilo na přeplněné koupaliště, festival nebo rozhicované ulice. Těm, kteří preferují trochu chládku nebo prostě milují atmosféru období, které je spojené s vycházkami do probarvených lesů a čím dál častějšími večery doma u knížky, zaručeně sedne podzimní veselka. Klidná, komorní místa v přírodě jako jsou tyto Amazing places, jsou na tento typ svatby perfektní.

Pětihvězdičková příroda

Mít svatbu v přírodě nemusí znamenat ubytování v chalupě a jídlo jako od babičky. Dnes už můžete najít místa, která svým vybavením oslní i ty nejnáročnější. Představte si ráno po svatební noci strávené se svou láskou ve wellness pokoji s privátní infrasaunou a vířivkou vedle postele, ze které se můžete kochat pohledem na kouzelný rybníček. Přesně takový luxus nabízí Yard Resort, který je Praze blíž než Neratovice nebo populární koupaliště v Konětopech. Lokací v dojezdové vzdálenosti od Prahy potěšíte své hosty, kterých si můžete pozvat až 70. Kromě obřadu si zde mohou užít i vyhlášené golfové hřiště, zahrát si petanque nebo si vychutnat speciality v restauraci Ke Tvrzi. V ní se menu mění v závislosti na ročním období a nabízejí jídla inspirovaná Itálií, Asií, ale i tradiční českou kuchyní, které dodávají moderní twist. Zvolte Yard Resort a vaše svatba bude na míle vzdálená od průměru.

LHP_7051h

LHP_7059h

Statek vyšší třídy

Výjimečné spojení s přírodou nabízí také statek Oblík, který je umístěn na úpatí stejnojmenné hory. Zdejšího genia loci umocňuje právě tento významný vrcholek, odkud byl mimo jiné dovezen základní kámen pro stavbu Národního divadla. Je to skvělé místo na procházku po tom, co si pochutnáte na domácích sýrech přímo ze sýrárny na statku a lokálních vínech. Pokud nevyjde počasí na túru, můžete se protáhnout v posilovně nebo si zaplavat v bazénu. Vybavení tu mají opravdu více než dostačující. V útulných pokojích najdete vše, od zařízené kuchyně přes prostornou obývací část s přírodními materiály až po balkon, kde si můžete v soukromí užít ranní kávu i večerní sklenku.

Oblik

Oblik1

Samota, co netrápí

Existují krásně zrekonstruované objekty a pak nádherně zrekonstruované objekty. Prostorná chata Šťastná Samota spadá do té druhé kategorie. Původní zemědělská usedlost z konce 18. století dostala díky citlivé rekonstrukci nový háv, který okouzlí snad každého hosta. Představte si okna od podlahy až ke stropu, která slunce dovnitř přímo zvou a rustikální teplo odhalených cihlových zdí. Jako na správném venkovském stavení jsou tu vítáni i pejsci a až 14 hostů. Vaši vyvolenou skupinku jistě potěší i knihovna plná knih a unikátní prosklený krb. Už cítíte tu pohodovou atmosféru? Už víte, kam se vydáte? Pokud se chcete ještě porozhlédnout, můžete navštívit web Amazing Places, kde najdete další okouzlující místa pro váš velký den.

šťastná samota2

šťastná samota1

text: Aneta Zámečníková | foto: archiv Amazing Places