ZAUJALO NÁS: Křišťál nejen pro královnu

sofis.foto

 

ČESKÝ KŘIŠŤÁL I ČESKÁ VÝROBA I MOSER I ČESKÉ SKLÁŘSTVÍ I PROSTŘENÝ STŮL


 

Sklo, které nechybělo na vídeňském císařském dvoře Františka Josefa I. Popíjel z něj papež Pius XI. a set s monogramy dostala coby svatební dar od československého prezidenta Edvarda Beneše budoucí anglická královna Alžběta II. Celosvětově uznávaná značka českého křišťálového skla Moser se už od svého založení v roce 1857 pyšní precizní ruční výrobou a nejvyššími nároky na kvalitu.

 

sofis.foto-14

 

sofis.foto-8

 

Moser pracuje výhradně s bezolovnatým křišťálem, který je sice výrazně tvrdší a jeho ruční broušení proto obtížnější, ale odměnou jsou krásně ostré hrany nádherně lámající světlo do magických obrazců a odlesků. My jsme se inspirovali radami stylistky Kláry Tománkové z rubriky První pomoc ve vydání MILE 12 a prostřeli slavnostní zimní tabuli pro přátele. Křišťál Moser doplňuje ikona finského designu – kolekce Kastehelmi od značky Iittala, která svůj předobraz našla v kapkách rosy – a spousta přírodnin.

 

sofis.foto-2

 

sofis.foto-13

 

sofis.foto-15

 

sofis.foto-4

 

sofis.foto-16

 

sofis.foto-7

 

sofis.foto-11

 

sofis.foto-4

 

sofis.foto-3

 

foto: Sofia K. Sämann Photography | koncept a styling: Ilona Karásková | místo: Casa Nija | použité nádobí a dekorace: Moser – nápojová kolekce Paula; Moser – vázy Diva, Purity, Stones; Iittala – talíře z kolekce Kastehelmi; Iittala – ptáček Mediator dove birds, Toikka, obojí Arki, www.arki.cz