ZAUJALO NÁS: Fotografie od Ryon storyteller

 image13

ONDREJ RYCHNAVSKÝ | RYON STORYTELLER | SVATEBNÍ FOTOGRAFIE 


Focení svateb je specifická disciplína. Nejde jen o to, mít vše dokonale technicky zvládnuté a být vždy ve správný moment připraven — nedej bože minout první polibek nebo předávání prstýnků! Jde hlavně o to, zvěčnit magii daného dne a lásku čišící z novomanželů. Přesně na zachycení nehmatatelného si dává obzvlášť záležet Ondrej Rychnavský, známý taky jako „ryon“.

image7

image4

Jeho láska pro lásku se promítá i v krásných párových fotkách, které dělá všelijakým zamilovaným. Nemusíte si přeci říct své ano, aby stálo za to zvěčnit vaše city romantickým focením! Pro „den D“ má však slabost. „Opravdu mě baví fotit svatby. Dokumentovat radostné momenty tak, jak je vidím mýma očima a sdílet to s ostatními. Baví mě ta jednoduchost fotky a zároveň její obsahové bohatství. Je to jen dvourozměrný nepohyblivý obrázek, který dokáže hýbat světem,“ popisuje.

image12

image6

Nyní sám sebe nazývá romantickým dokumentaristou, ale alias ryon pochází už z jeho streetartových dob.  Není to náhodné seskupení písmen, naopak. Propojuje umělcovo jméno Rychnavský Ondrej se souhvězdím Orion. Vesmír, svět za světem, totiž patří k fotografovým zálibám. Se stejně zatajeným dechem pozoruje nedotknutelný a vzdálený vesmír i svět okolo sebe a zachycuje ho.

image2

image10

I přes jeho fascinaci vzdálenými světy, můžete věřit, že pokud se s ním dohodnete na spolupráci, bude tu plně s vámi. Přímo tady, aby si vyslechnul vaše přání a očekávání. „Při mé práci je důležité vzájemné porozumění. První kontakt probíhá online a pokud je to možné, následné osobní schůzky nám přiblíží představy a touhy klientů. Co se týče svateb, v daný den jsem nenápadnou součástí všech důležitých okamžiků. Snažím se pozorovat a zachycovat oslavu lásky novomanželů. Je to reportáž, kterou doplňuji párovými fotkami. Ty vznikají během procházky na vybraném oblíbeném místě nevěsty a ženicha. Je to také dokument plný emocí, ne inscenovaná fotografie. Protože skutečné magické chvíle jsou ukryty v lehkosti rozhovoru či setkání,“ dodává. Bude právě ryon váš svatební fotograf?

image0

text: Aneta Zámečníková | foto: Ryon Storyteller