BUBLLÍNI I DRINK I RECEPT I MOET I ÚPNĚ VŠUDE CATERING
Žádná pořádná oslava se neobejde bez bublin! A když jde navíc o kulatiny, musí to být šampaňské. Proto jsme desátému vydání magazínu Mile připili ikonickým Moët & Chandon Impérial Brut – klasikou, na kterou dost možná máte podobně ikonické vzpomínky. A jestli nemáte, pomůžeme vám je vytvořit! Jelikož rádi děláme z pohoštění tak trochu dobrodružství (a jelikož si říkáme catering Úplně Všude), vzali jsme Moët na procházku do rozkvetlého parku. Stejně jako s čerstvými květy mu to ladí i s opojně voňavým ovocem, a proto jsme ho do piknikového koše přibalili pořádnou zásobu. Výsledkem jarního míchání v přírodě je jednoduchý koktejl s broskvemi, limoncellem, jedlými květy a neodolatelnou svěžestí šampaňského vína. Zkuste to taky – krásné vzpomínky jsou zaručeny!
Bubblíni
100 ml Moët & Chandon Impérial Brut
30 ml limoncella
30 ml broskvového pyré
5 ml citronové šťávy
5 ml oříškového bitteru
jedlé květy a kůra z čerstvého citronu k ozdobení a navonění
V šejkru smícháme všechny ingredience kromě šampaňského – nejenže nechceme přijít o jeho příjemnou perlivost, ale hlavně je nežádoucí mít koktejl jinde než ve sklenici. Riziko „vybouchnutí“ je vysoké. Připravíme si širší vychlazenou sklenici a přes sítko do ní scedíme obsah šejkru. Sklenici dolijeme do plna vychlazeným Moët & Chandon Imperial Brut. Poté lehounce odspodu dvěma tahy promícháme, ovoníme sklenici citronovou kůrou a ozdobíme jedlými květy.
TIP! Citrusová kůra je doslova nasosaná éterickými oleji, které svou vůní koktejl perfektně osvěží. Odřízneme nožem plátek čerstvé citrusové kůry. Ten chytneme mezi dva prsty, namíříme barevnou stranou na koktejl a zmáčkneme. Silice obsažené v kůře se uvolní a rozvoní celé okolí. Silice obsažené v citrusech jsou však nejen aromatické, ale i hořlavé. Buďte tedy opatrní, máte-li na stole zapálené svíčky.
text: Iva Strouhalová | foto: Michaela Dobiášová