Vydejte se za inspirací na některé z míst Amazing Places

AMAZINGPLACES_CLANEK (4)

AMAZING PLACES | SVATEBNÍ PLÁNOVÁNÍ | RELAX  


S přicházejícím podzimem končí svatební sezóna, takže pokud budete mít veselku příští rok, nyní je ten pravý čas ji začít plánovat. Cukráři, švadleny i majitelé krásných míst vám budou přes zimu plně k dispozici, než na jaře začne kolotoč nanovo. Krásně zbarvené listy a příjemný chládek také vyzývá k tomu někam vyrazit. Spojte příjemné s užitečným a zajeďte si se svou drahou polovičkou váš velký den promyslet do jednoho z Amazing Places. 

Překvapení na Hané

Krajina Hanácka obsypaná selskými staveními a sluncem zalitými sady přímo vybízí hodit starosti za hlavu. I v historické Olomouci život ještě plyne celkem beze spěchu. Překvapí zde tedy oáza modernity pod jménem Telegraph. Budova zastřešující například coworking a kino má totiž navrchu posazenou skutečnou perlu současného interiérového designu v Česku. Pronajmout si tu můžete dvoupatrový loft, který konkuruje nejlepším ubytovacím zařízením evropských metropolí. Na rozloze 200 m² se nebudete muset nijak omezovat. Dvě ložnice s vlastními koupelnami, profesionálně vybavená kuchyň i high-tech audiovizuální výbava zajistí, že si po dlouhém dni na výletě nebo pár sklenkách v místní galerii budete připadat, jako že se vracíte do pohodlí vašeho vlastního domova.

telegraph_highres@oldrichhrb-5

telegraph_highres@oldrichhrb-9

Cesta z města 

Jen hodinu a půl cesty od Prahy se nachází oáza pro ty, kteří se cítí nejlépe daleko od ruchu velkoměsta, zastrčení na místě, kde by je těžko někdo našel. Poblíž vesnice s kouzelným názvem Lomnice nad Popelkou můžete najít právě takové místo – Apartmány Český Ráj a Biokolna. Zrelaxovat se můžete v privátním wellness s vířivkou, finskou saunou a odpočívárnou v zimní zahradě, která má úžasný výhled na zvlněné Krkonošské podhůří. To pak můžete vyrazit prozkoumávat pěšky nebo na kole. Příroda je místní alfou i omegou a je to vidět i na samotné stavbě. „Všude je využito místní dřevo zpracované lokálními truhláři, kteří použili jen přírodní oleje, žádné škodlivé látky. Do pokojů jsme začlenili přírodní materiály jako je bavlna, len nebo ovčí vlna,“ popisují manželé Mizerovi, kteří vás v jejich butikových apartmánech vždy rádi s úsměvem pohostí. 

Biookolna2

Biookolna1

Zůstaňte ve své bublině 

Kdo by nesnil o tom usínat s hvězdami nad hlavou. Pokud ale neholdujete spaní pod širákem, ať už z důvodu komfortu, chladného počasí nebo vaši blízcí prostě nejsou nadchnutí představou spaní na studené zemi, nevzdávejte se! Vaše sny se mohou stát realitou V Bublině. Tak se jmenuje netradiční ubytování poblíž Aše, kde glamping nabírá další rozměr. V prostorné průhledné „bublině“ můžete usínat v teple luxusní postele a přitom mít 360stupňový výhled na okolí a hvězdami posetou oblohu. Majitelé ubytování nezapomněli ani na ty nejmenší. Pro děti je tu připraveno vlastní lůžko a spoustu zábavy okolo jako je například super hřiště a zahradní domeček. Vy se můžete uvolnit v houpacích sítích, zatopit si v sauně a se sklenkou v ruce pozorovat nekonečné západy slunce, které jsou pro tento kraj typické.  

v bublině1

v bublině

Našli jste svého favorita? Pokud se chcete ještě porozhlédnout, můžete navštívit web Amazing Places, kde najdete další místa plná klidu na důležitá rozhodnutí. 

  text: Aneta Zámečníková | foto: Archiv Amazing Places