ZAUJALO NÁS: La Dominique Jewelry

Karol°na Ketmanov† 06 foto @karolina_ketmanova model - Dominika Julisov† @domijulisova

LA DOMINIQUE JEWELRY I AUTORSKÝ ŠPERK I POSELSTVÍ I SÍLA I LÁSKA


Dominika Bočková absolvovala obor průmyslový design na Fakultě architektury ČVUT. Studovala také design oděvu a dlouhodobě se zajímá o módu a módní design. Nyní tvoří pod značkou La Dominique jewelry, v níž spojuje svoje dovednosti z průmyslového a konceptuálního interiérového designu i kresby.

Kdo stojí za značkou La Dominique jewelry?

Jsem designérka a v odvětví šperku sice začínám, ale naprosto jsem mu propadla. Tvořím autorský šperk, který vyrábím ručně a s láskou. Jednotlivé kusy i celé kolekce nesou svá poselství a svou sílu přenášejí na nositele. Inspiraci vidím všude okolo sebe a v hlavě už mám minimálně dvanáct dalších kolekcí! Na světlo světa přišly zatím dvě, které stále doplňuji.

Jak byste je charakterizovala?

Kolekce inspirovala především příroda a její struktury, dále historie, čistý minimalismus a linie. Kolekce Gi vychází z nesmírně zajímavého tvaru listu jinanu dvoulaločného, ginkgo biloby. Nositelům předává vlastnosti rostliny – životní sílu a zdatnost, mír a naději. Kolekci Triga inspirovalo trojspřeží táhnoucí vozy antických bohů, především bohyně vítězství Níké. Je to talisman s trojnásobnou silou.

Jaký je váš přístup ke šperku?

Ráda tvořím jemné šperky, které svým leskem a zpracováním doplní i nejjemnější detail, ale také konceptuální kusy, jež podtrhnou osobnost nositele. V mých kolekcích najdete drobné i výrazné prsteny, a to klasické kroužky, otevřené i dvojprsteny, různé typy náušnic, náhrdelníků, ale třeba i náramek nebo čelenku-korunu pro výjimečné příležitosti. Všechny šperky vyrábím na míru z drahých kovů. S nadšením tvořím i na zakázku a chystám se zapojit také drahé kameny.

Karol°na Ketmanov† 05 foto @karolina_ketmanova model - Dominika Julisov† @domijulisova

Tereza Valn°ükov† 09 @terezaludvika

text: Hana Janišová | foto: Photography by Pavlina, Karolina Ketmanova, Tereza Valníčková | partner článku: La Dominique jewelry