ZAUJALO NÁS: Ecstatic - šaty s vášní pro cesty

052A6267_x_a 

ECSTATIC I ŠATY I KIRA I BHÚTÁN I LILIA KHOUSNOUTDINOVÁ


Bhútán, tajemná země, kde se setkávají horstva, řeky a lesy s námi lidmi a kde život plyne v rytmu přírody. Neproudí sem davy turistů, ale kdo sem zavítá, snadno podlehne zdejšímu kouzlu, stejně jako to při své první návštěvě zažila návrhářka a cestovatelka Lilia Khousnoutdinová. Ženy se tu odívají do tradičních pestrobarevných šatů z tkané látky zvané kira a právě tento kousek Bhútánu přináší v jedinečné kolekci značka Ecstatic, kterou Lilia založila s podobně naladěnou cestovatelkou Ilonou Bittnerovou. Rozmanité vzory kiry vznikají ručně na tkalcovském stavu a nesou znak precizní několikaměsíční práce. Kolekce využívá látku jak pro celé modely, tak pro doplňky v podobě pásků, které rozzáří a pozvednou každý outfit. Jednotlivé modely se šijí v krejčovské dílně v Jablonci nad Nisou a jsou tvořeny s touhou dopřát ženám všech typů postavy originální a udržitelnou součást šatníku, kterou můžou jednou s klidem předat i své dceři, stejně jako se nesmírně kvalitní kiry dědí v Bhútánu. Značka Ecstatic myslí i na těhotné a kojící ženy a přináší také pohodlné volnočasové oblečení z přírodních materiálů, aby se žena mohla cítit skvěle v každé situaci.

052A4535_x_a_1

Lněná zavinovací sukně je vhodná na ježdění na koni, tanec, ale samozřejmě i na běžné nošení. Můžete to s ní doslova roztočit a budete ji milovat na jaře, v létě i na podzim. Je ozdobena bhútánským páskem se lněnou stuhou na zavázání.

052A5372_x_a_1

Mušelínové kalhoty s rozšířenými nohavicemi doplněné o kapsy vás doprovodí na všech dobrodružných cestách. Pohodlná braletka s rafinovaným křížením na zádech je od značky essentials for zula.

052A6265_x_a

Šaty z bhútánské kiry z bavlny a hedvábí padnou své nositelce jako ulité. Jsou jako stvořené pro letní odpoledne v ulicích města, třeba Barcelony nebo Prahy. Značka Ecstatic je šije pouze na míru a každý kus je jedinečný.

052A8517_x_a

Mušelínové šaty osloví nejen těhotné a kojící ženy, ale i všechny vyznavačky ležérního a zároveň nesmírně ženského stylu. Pas nádherně zvýrazňuje bhútánský pásek se lněnou stuhou na zavázání, který šatům dodává exotický rozměr.

052A8339_x_a

052A6105_x_a

052A6584_x_a

text: Helena Stiessová | foto: Petr Jandera