ZAUJALO NÁS: designérské duo BuBo

BuBo_foto_1

STUDIO BUBO I BUREŠOVÁ I BOHÁČOVÁ I DESIGNOVÉ SKLO I DEKORACE


Naši zálibu v kvalitním skle a lásku k české designérské tvorbě znáte, takže vás určitě nepřekvapí, když vám představíme novinku na trhu! Začínající české designérské studio BuBo, to je Bedřiška Burešová a Anna Boháčová, studentky magisterského studia v ateliéru Sklo na Fakultě umění a designu v Ústí nad Labem, které se snaží o propojení tradičních sklářských technik a přírody. V rámci letošního Designbloku tyto dámy představily svou první kolekci s názvem Lanterns, která odráží právě zmiňované propojení skla a přírody tak trochu netradičním způsobem.

BuBo_foto_3

První kolekce skleněných květináčů Lanterns je inspirovaná papírovými lampiony. Tyto květináče jsou určené především pro pěstování pokojových rostlin a nabízí rovnou několik možností, jak tyto květiny pěstovat. Nejenže pokojovky můžeme pěstovat klasickým způsobem, Lanterns nabízí také pěstování opačným a inovativním principem – dalo by se říci hlavou dolů. Květiny pak mohou tvořit zajímavou dekoraci a plnit prostor, který je jinak volný. Může se to zdát trošku nepřirozené, ale v džungli přece taky všechny rostliny nerostou jen ze země a stonkem nahoru, no ne?

Květináče zároveň umožňují pěstování více rostlin najednou, což milovníci pokojovek určitě ocení. Jejich další výhodou je nepochybně  samotné zavěšování. Nestrkejme už květináče do rohu, kde na rostliny jen sedá prach. Nechme je hrát v prostoru – a mohou se stát i centrálním bodem pokoje!

BuBo_foto_2

Text: studio BuBo a Klára Šťastná | Foto: archiv studia BuBo