Resort Český les

Cesky les_hotel_ Konceptual _Flusser_Websize_072

RESORT ČESKÝ LES | SVATEBNÍ MÍSTO | V PANENSKÉ PŘÍRODĚ | ŠPIČKOVÉ SLUŽBY

Chodský kraj sice v závěru 19. století zpopularizoval Alois Jirásek svým románem Psohlavci, přesto je to kraj turisticky téměř nedotčený. Pokud proto hledáte klid a místo pro relaxaci, ale i dechberoucí svatební zázemí, jste na správném místě. Loni otevřený hotelový Resort Český les vám nabídne špičkové služby: 43 vzdušných studií a apartmánů v Aparthotelu Železná, osm velkorysých apartmánů v Boutique Apartments Železná, restauraci Hvozd s moderně pojatou lokální gastronomií, bar Kotelna zaměřený na šampaňské a whisky, ale i wellness se saunou, párou, infrasaunou a masážními terapiemi.

Resort Český les v srdci chráněné krajinné oblasti. Vznikl důkladnou rekonstrukcí dvou budov, kde se ubytuje až 150 hostů. Areál uprostřed panenských lesů na česko-německé hranici navazuje na jelení, dančí a mufloní oboru Srdíčko o rozloze 164 hektarů. Představte si, že sem, do kraje protkaného staletými poutními stezkami, pozvete své blízké na svatební víkend. Před dnem D se uvolníte v sauně, při masáži nebo procházce poutavou krajinou. Svatební sliby si vyměníte pod mohutnými pětisetletými duby nebo na břehu klidného rybníka Železný a nevšední okamžik oslavíte výjimečným menu připraveným z lokálních surovin, od ryb po zvěřinu. Probudíte se za štěbetání ptáčků ve velkorysém apartmánu v někdejší prvorepublikové škole, které zabírá celé podkroví. Nebo to může být celé jinak, nechte si nastínit všechny možnosti, které Resort Český les nabízí. Toto místo je plné příběhů. Napište zde první kapitolu toho svého.

Design vzdušných apartmánů Aparthotelu Železná, pod nímž je podepsáno studio Konceptual Barbory Mluvkové, zde čerpá inspiraci z charakteru dechberoucí okolní přírody lesů pod Čerchovem a myšlenky vytvoření ideálního prostředí pro ničím nerušenou relaxaci a nezapomenutelné zážitky. Definuje jej tedy především spojení dřeva, kovu a skla, minimalistické linie a neutrální barevná paleta. Boutique Apartments Železná pak sestává z pouhých osmi apartmánů, které vás potěší velkorysým prostorem a rustikálně-elegantním interiérem inspirovaným tlumenými zemitými tóny okolní přírody. Studio Konceptual tentokrát promítlo do designu i prvky chodské krajiny a motivy z Jiráskových básní, podle nichž jsou zároveň pojmenované jednotlivé apartmány – V mechu, V kapradí, Na křídlech, U potoka, Na stromě, Na jezeře, Na vrcholcích a V oblacích. Posledně jmenovaná podkrovní suite ideální na líbánky i svatební noc nabízí mimo jiné volně stojící vanu pod odhaleným původním trámovím.

Cesky les_hotel_ Konceptual _Flusser_Websize_069

Gastronomickým srdcem Resortu Český les je stylová restaurace Hvozd, jejíž menu čerpá z darů chodských lesů, vlastní bylinkové zahrádky a rybníka Železný nebo z poctivé produkce regionálních farmářů. Interiér restaurace s detaily motivů fauny Českého lesa zpracovaných místními řemeslníky plynule přechází ve venkovní terasu s výhledy na nekonečné louky. Kulinářské portfolio Hvozdu doplňuje bar Kotelna se zaměřením na whisky a šampaňské. Kompletní nabídku maison de Venoge obohacuje výběr českých a francouzských vín a řemeslných ciderů z nedalekých Kolowratových sadů. Resort má také vlastní pšeničné pivo Nikl od plzeňského experimentální pivovaru Proud. Speciál vytvořený exkluzivně pro hotel nese jméno podle mytického dobrého ducha Českého lesa.

Cesky les_hotel_ Konceptual _Flusser_websize_020

Cesky les_hotel_ Konceptual _Flusser_websize_021

Cesky les_hotel_ Konceptual _Flusser_Websize_064

RESORT_CESKY_LES_FOTO_DAVID_KLIMOVIC-61

RESORT_CESKY_LES_FOTO_DAVID_KLIMOVIC-1

RESORT_CESKY_LES_FOTO_DAVID_KLIMOVIC-18

 RESORT_CESKY_LES_FOTO_DAVID_KLIMOVIC-83

RESORT_CESKY_LES_FOTO_DAVID_KLIMOVIC-84

dji_fly_20231010_181514_256_1696954546350_photo_optimized

RESORT_CESKY_LES_FOTO_DAVID_KLIMOVIC-14

WCP_6793

foto: archiv Resort Český les, David Klimovič, Studio Flusser