Český výrobce povlečení Lejaan uvádí na trh péřové polštáře a peřiny

STFL9683

LEJAAN | KDO SI VĚŘÍ, TEN SPÍ V PEŘÍ | POVLEČENÍ | LUXUS | ORIGINÁLNÍ DAR 

Lovebrand založený v Liberci v roce 2020 dosud nabízel pestrou škálu minimalistického povlečení v unikátním systému Mix & Match i rozměrově ladící výplně z dutého vlákna. Nově do hry vstupují i polštáře a peřiny z pravého husího peří. Díky propracované technologii výroby jsou péřové výrobky Lejaan přátelské i k alergikům, dají se prát a dlouhodobě si zachovávají svůj vysoký standard.

„Během posledních dekád dávali lidé před přírodními materiály přednost umělým vláknům, a to i u lůžkovin. Peří často platilo za nepraktické s ohledem na jeho údržbu a díky tomu tak trochu i za nehygienické. Odpovídalo to tehdejší technologické úrovni jeho zpracování. Dnes je v tomto oboru ale spousta věcí jinak…“ napovídá spolumajitel značky Lejaan Jan Bartoš.

Pro své nové výplně polštářů a peřin používá Lejaan pouze peří z hus chovaných primárně pro potravinářské účely v evropských chovech, a to na farmách certifikovaných podle měřítek dobrých životních podmínek zvířat. Získané peří se ke zpracování odesílá vlhké a podchlazené, což jsou zásadní podmínky pro to, aby se později snadno zbavilo přirozeného zápachu. Následuje čištění ve více než dvaceti cyklech. K omývání peří je používána voda z Vltavy, která se díky čističce odpadních vod znovu vrací do oběhu. Peří je i přísně hygienicky testováno a při výrobě výplní se nepoužívají žádné chemické prostředky, které by škodily člověku či zatěžovaly životní prostředí. Zbytky peří se používají jako součást surovin k výrobě bioplynu.

Díky mimořádné hustotě a pevnosti tkaniny, do které se následně peří plní, a možnosti snadného praní, jsou polštáře i peřiny Lejaan při správné péči vhodné i pro osoby alergické na prach a roztoče.

STFL5883

Down Comfort Medium - péřové polštáře Lejaan

Podle konkrétního rozměru se v péřových polštářích Lejaan mění poměr prachového a draného peří. V menších rozměrech polštářů (40 x 40 cm a 40 x 60 cm) se kombinuje 60 % prachového peří s 40 % draného peří. Prachové peří je nejjemnější, získává se z hrudníku husy a má největší výhřevnost. Není tvořeno klasickými brky, ale nejjemnějšími vlákny, je proto přirozeně měkčí. Všechny zbylé rozměry polštářů (40 × 80, 45 × 65, 50 × 60, 50 × 70, 70 × 90 cm) mají trojkomorový systém naplněný speciálně testovaným poměrem draného a prachového peří tak, aby polštáře byly nadýchané ale zároveň poskytovaly optimální oporu hlavy a krku. Povrch polštářů je bez prošití, minimalistický vzhled doplňuje jemná paspulka po okrajích. Hustě tkaná 100% bavlna zabraňuje pronikání peří ven.

STFL5763

Down Comfort All Season – péřové přikrývky Lejaan

Výplň přikrývek Lejaan tvoří 90 % prachového a 10 % draného peří. Hustě tkaný 100% bavlněný sypek je prošit ve čtvercovém rastru, vzniklé komory tak poskytují prostor pro maximální zvětšení objemu peří a zachycení vzduchu. Tak je u peřin garantována dlouhodobá nadýchanost a izolační schopnosti. Péřové přikrývky Lejaan jsou příjemné pro celoroční použití.

STFL5767

Jak pečovat o výplně z peří

Péřové polštáře a peřiny Lejaan jsou vhodné i k domácímu praní. V kombinaci s jemným pracím prostředkem lze péřové výplně prát bez obav na 60 °C, a to ideálně jednou ročně. Sušení v sušičce by mělo probíhat za nižší teploty. Menší rozměry polštářů je možné sušit také volně, bez přímých slunečních paprsků. Praním se peřiny a polštáře znovu „nadechnou“ a načechrají.

lejaan 68

STFL9591

mezisklepy10411

LEJAAN2899-2

foto: archiv Lejaan