RECEPT: drink Kummel Hergot

IMG_2438 2

RECEPT I DRINK I ÚPLNĚ VŠUDE I KOKTEJLOVÝ CATERING I KOKTEJL


Dokonalý koktejl vyžaduje dokonalý balanc. Proto není divu, že drink Kummel Hergot ovlivnila země a příroda, symboly naprosté harmonie. Ale i když je tento koktejl inspirovaný zemským živlem, při zemi se rozhodně nedrží. Zatímco vás zemitá kmínka bude přivádět k zenu, sirup z citronové trávy vám vlije energii do žil a příjemně vás nakopne. A nakonec něco ohnivě žhavého! Chilli vlasy dodají koktejlu jen drobnou špetku pikantnosti, zato velikou dávku přitažlivosti a stejně jako čerstvý koriandr exotickou příchuť Asie. Tenhle koktejl si užijete úplně všude (a neříkáme to jen proto, že ho připravil catering Úplně Všude). A taky ho úplně všude zvládnete namíchat.

Kummel Hergot

40 ml kmínky (ideálně Helbingovy originální kmínky)

10 ml sirupu z citronové trávy

10 ml limetové šťávy

100 ml kvalitního toniku (ideálně Zázračné limonády Tonik)

chilli vlasy lístky koriandru

Větší sklenici naplňte ledem, přilijte kmínku, sirup, limetovou šťávu a vše jemně promíchejte. Dle potřeby přidejte led a dolijte doplna vychlazeným tonikem. Ozdobte chilli vlasy a několika lístky čerstvého koriandru.

IMG_2410

IMG_2414

Jak na sirup z citronové trávy?

300 ml vody

500 g cukru krystal

200 g citronové trávy

Ve vodě rozpusťte cukr, přidejte nasekanou citronovou trávu, přiveďte k varu a nechte asi 10 minut vařit na mírném ohni. Sirup přeceďte přes jemné sítko a uchovejte v chladu.

Tip: Pro chilli vlasy se vydejte do některé z větších prodejen asijských potravin. Zázračný Tonik zase seženete na e-shopu Lidizbaru.cz.

IMG_2425

IMG_2475

IMG_2449

text: Iva Strouhalová | foto: Michaela Dobiášová