RECEPT: drink SWEET DREAMS

IMG_1442

RECEPT I DRINK I 4POKOJE I LÁSKA I KOKTEJL


Lásko, Bože, lásko, kde ťa ludé berú? Na horách nerosteš, v poli ťa nesejú... zpívá se v lidové písni. No, my bychom pro hledače měli tip. Zkuste zajít do brněnského baru 4pokoje, kde se už od prvního dne pasovali do role ambasadorů lásky. Dennodenně ji tu můžete pozorovat ve všech podobách – první rande, poslední rande, výročí, vyznání, rozlučky, žádosti o ruku i úplně jiné žádosti... Každopádně jsme přesvěd - čeni, že láska by se měla oslavovat neustále a že vždy je správná příležitost si na ni připít – a ani nad vámi nemusí zářit tamní všeříkající neon. Úplně stačí mít v ruce koktejl, který rozzáří vás. Jeden takový tu pro vás máme.

Koktejl Sweet dreams si zamilujete hned z několika důvodů – zvládnete ho namíchat snad i poslepu, zároveň si zašejkujete jako profi barman a úspěch je předem zaručen. Chutná trochu jako láska a hodně jako malinový nanuk s čokoládovou polevou. Mňam!

SWEET DREAMS

20 ml vodky

10 ml likéru

Cartron Brown Cacao (nebo jiného kakaového likéru)

10 ml limoncella

20 ml jablečného moštu

30 ml malinového pyré 5 ml limetové šťávy

Nejdřív nachlaďte skleničku typu špička (V-shape) nebo kupetku – stačí jí dopřát pár minut v mrazničce nebo do ní na chvíli nasypat led. Všechny ingredience odměřte do šejkru a důkladně společně vyšejkujte. Pokud nemáte šejkr, stejnou parádu udělá i obyčejná zavařovací sklenice. Celý obsah šejkru či zavařovačky pak nalijte do skleničky, nejlépe přes husté sítko. Ozdobte dle své fantazie, nic nezkazíte lístkem máty nebo plátkem limety.

IMG_1418

IMG_1424

text: Iva Strouhalová | foto: Michaela Dobiášová