5 tipů, kde stojí za to, domluvit si zkoušku svatebních šatů

IMG_9761

SVATEBNÍ SALON | ŠATY | FÉROVKY | LE MONIKA | OUI BOUTIQUE | TY MOMENTY | VSL


Otázka výběru svatebních šatů bývá takřka pro každou nevěstu jednou z nejzásadnějších. Není se čemu divit, všechny se chceme v ten den cítit mimořádně a jak praví klasik, šaty dělají člověka. Jenže jak z toho nepřeberného množství salónů, půjčoven a šatů vybrat? Vybrali jsme pro Vás hned několik míst, kde bude zkoušení šatů událostí a kde Vás budou náležitě hýčkat.

Férovky  

V Řevnicích, kousek od Prahy, najdete svatební salón neotřelého konceptu. Jitka Červenková ho založila poté, co na vlastní kůži zakusila, jak je hledání těch pravých šatů nesnadné. Přála si, aby byly udržitelné a etické, prostě fér. A protože nenacházela, rozhodla se založit salón svých představ sama. Tak vznikly Férovky: jejich základ stojí na udržitelnosti a svému názvu opravdu dostávají – namísto produktů z Asie, modely českých a slovenských návrhářů ušité českou rukou. Osobitý salón navíc skýtá několik variant, jak k otázce svatebních šatů přistupovat. Ze stávající nabídky si svoje favoritky vyberete a půjčíte nebo si šaty vlastní představy můžete nechat ušít – a pak buď zůstanou salónu, nebo je odkoupíte.

IMG_2881

IMG_3352

Le Monika  

Další tip, kde bude zkoušení šatů zážitkem, nás zavede do Hradce Králové. Salón Le Monika nabízí širokou paletu svatebních i společenských šatů už od roku 2015. Troufáme si říct, že si tady přijde na své snad každá nevěsta - ať už hledáte pompézní šaty jako pro princeznu, jednoduché a minimalistické nebo je vaším šálkem boho styl, pestrá nabídka zahrnující až 300 modelů světových návrhářů (která se navíc každoročně obměňuje) vás nadchne. V salónu je kladen důraz na kvalitní materiály, originální střihy, na detaily i barvy. Samozřejmostí je osobní přístup, flexibilita a maximální snaha vyhovět všem přáním klientek.

FA86B288-2CC1-4C60-8CEF-F85283435C83

F1E671D8-8029-41DD-9438-2EDAEF99FDED

OUI Boutique  

Pražský OUI Boutique, to je Iva a Eliška. V jejich salónu si můžete svatební a večerní šaty půjčit, vybrané modely je možné i zakoupit. OUI Boutique se zaměřuje na jednoduché a elegantní střihy, lehké materiály a originální design nejen československých návrhářů. Nabídka svatebních šatů se stále rozšiřuje, některé modely jsou často vytvářeny jedinečně pro butik. Díky tomu, že mají děvčata z OUI kontakty v Paříži, můžete i vy přivonět ke sladké Francii a odnést si odsud některý z luxusních kousků francouzských designérů, který bude obdivován pro kvalitní látku a precizní krejčovinu. U skleničky šampaňského společně proberete vaše představy a přání, při samotném zkoušení vám bude věnována veškerá péče a asistence.

Eliška_Iva_OUI

oui0149_mile

Ty Momenty  

Na zkoušku svatebních šatů můžete vyrazit v tomto případě buď do Tišnova, nebo do Prahy. Svatební salón Ty Momenty nabízí své služby už osm let a v jeho repertoáru najdete šaty všech velikostí a pro všechny typy postav. Nabídku stále rozšiřují, výběr modelů je skutečně nepřeberný, vyzkoušet a následně půjčit si můžete luxusní modely z celého světa. Prioritou Momentů je kvalita materiálů, pečlivě zde vybírají kousek po kousku, aby se jejich klientky cítily jedinečné a okouzlující, zkrátka jako bohyně. Největší inspirací jsou jim samotné nevěsty, což dokládá i jejich motto – Momenty jsou tady pro Vás, naslouchají, poradí a plní Vaše sny.

DSC_8911-web

DSC_9173-web

VSL  

Co si pod touto zkratkou představit? Přece Velkou světovou lásku! To je totiž název nekonvenčního studia a půjčovny šatů nejen svatebních. Dá se říct, že VSL ještě voní novotou, studio bylo založeno v Praze na Letné v roce 2020. Všechny modely vznikají v tamějším ateliéru a kromě zapůjčení si tady můžete svoje vysněné šaty také nechat navrhnout a ušít na míru. Také v tomto případě tkví gró studia v udržitelnosti, což potvrzuje fakt, že většina textilií, které zde používají, jsou tzv. deadstock materiály (nevyužité skladové zásoby módních domů, studií, továren a designérů). Ve VSL můžete vybírat jak z jemného hedvábí nebo heboučkého sametu, tak i z přírodního lněného plátna.

3.Karolína Ketmanová

1. portrét od Emílie Ježková

text: Zuzana Novoborská | foto: Férovky (úvodní foto Khiria, ostatní Honza Martinec), Le Monika (archiv Le Monika, Marek Sýbal), Oui Boutique (Adriana Fialová), TyMomenty ( archiv TyMomenty), VSL (Karolina Ketmanová, Emílie Ježková)