ZAUJALO NÁS: Villa Dom Carli

Ludmila_Esterková

SVATEBNÍ MÍSTO I VILLA DOM CARLI I LA DOLCE VITA I U PRAHY


Století tříbený smysl pro estetiku je jedním z definujících prvků italské kultury. Představte si prestižní módní domy, ale také nádhernou architekturu Říma, Toskánska… Pokud vás italská elegance a sofistikovanost uchvátila, a bylo by zvláštní, kdyby ne, rozhodně se zamilujete do svatebního místa Villa Dom Carli. Jeho majitelky totiž dokázaly navodit atmosféru přesně jako z Bertolucciho filmů. A to dokonce hned 50 km od Prahy.

Ludmila_Esterková_4

„Toskánsko je jedno z nejkrásnějších míst, kde uspořádat pohádkovou svatbu. Rustikální venkovská sídla, všudypřítomné smaragdové detaily, rozmanitá krása přírody. O dokonalé svatbě v Itálii sní nejedna budoucí nevěsta, ale kvůli dlouhé vzdálenosti se častokrát jejich sen rozplyne.“popisuje důvod, proč se rozhodly dát nový dech tvrzi ze 14. století a přeměnit ji na středomořskou oázu, jedna ze sester-spolumajitelek Dominika.

Honza-Martinec

Do privátní zahrady plné cypřišů, levandule, rozmarýnových keřů a rozkvetlých růží se vejde až 100 hostů, stejně jako do vnitřního sálu. Ubytovat jich lze 30. Ať už se rozhodnete pro hostinu venku (třeba pod čirým svatebním stanem, který poskytuje výhled na vilu a úkryt před případnou nepřízní počasí) nebo vevnitř, určitě doporučujeme vyzkoušet italskou a středomořskou kuchyni, kterou nabízejí, stejně jako pomoc s organizací. Sestry Dominika a Karolína se totiž věnují pořádání společenských akcí už 5 let. Můžete se tedy spolehnout na prvotřídní servis a jen si užívat svůj la dolce vita.

Villa_Dom_Carli

Vazhenina_Elena

text: Aneta Zamečníková I foto: Ludmila Esterková, Honza Martinec, archiv Villa Dom Carli a Vazhenina Elena