ZAUJALO NÁS: studio LLEV

illaillebila

UMĚNÍ I DESIGN I LLEV I DESIGNOVÉ STUDIO I SVATEBNÍ DARY


Kombinaci umění a českého designu nikdy nenecháváme bez povšimnutí. A proto nás zaujalo nezávislé designové studio LLEV, které navrhuje nábytek a interiérové doplňky. Jde o originální, ručně vyrobený sortiment, který ve studiu vyrábí sami nebo s lokálními řemeslníky. Jedná se tedy o 100% český design. A ten my moc rádi podporujeme.

Zcela nás okouzlila svatební kolekce ILLE&ILLA (latinsky ON&ONA), vyrobená z opálového skla a ručně malovaná zlatem. Jde o nádoby pro novomanžele, které mají svůj původ v Indonésii. Novomanželé dostávají tyto sochy svatebním darem. A protože se často na svatbách shromažďují finance do začátku, svatebčané peníze mohou předat právě v těchto designových dózách.

illeillallev

 

illaillecerna

Jelikož kde není vína, tam není lásky, rádi bychom vyzdvihli i kolekci skleniček DECCI, která nám přijde jako skvělý dárek. Díky zalomeným hranám poznáte, kolik deci máte nalito. A to se vždycky hodí.

DECCI

Pokud nejsme zrovna v terénu, sedíme za stolem v redakci a připravujeme pro vás obsah MILE. Proto v nás vzbudila zvědavost nová kolekce nábytku Sileencio. Jedná se o distanční pracovní stůl pro každého, kdo potřebuje klid na práci. Nabízí unikátní prostředí imitující les nebo rozkvetlou louku. Korpus nábytku Sileencio je pokryt skutečným mechem, senem nebo lišejníkem. Máte tedy voňavý kus přírody přímo v interiéru. Bez klíšťat, bez větru a v teple. No nezní to lákavě?

sileencio

Stoly Sileencio bezvadně doplňují i stolky a svícny z kolekce Myceelium, která získala na Designbloku 2020 nominaci v kategorii Nejlepší kolekce bytových doplňků. Co je ovšem neuvěřitelné – kolekce Myceelium je vyrobena z hub. Přesněji tedy z mycelia. Jak jsme se dozvěděli, mycelium je biologicky rozložitelný přírodní materiál. Interiérové dopňky jsou tedy čistě rozložitelné. Produkt z hub po jeho použití prostě navrátíte tam, kde se zrodil – do přírody. A v tom vidíme budoucnost. 

myceelium

text: Klára Šťastná I foto: archiv LLEV