ZAUJALO NÁS: Origins Workshop

lukas_korynta-1024x683
 
FOTOGRAFIE I ONLINE WORKSHOP I ORIGINS WORKSHOP

Vytvořit akci s fotografy, pro fotografy o řemeslu focení a marketingu… To byla myšlenka workshopu, který měl být v reálném čase, s reálnými účastníky. Zkraje roku 2021 bylo jasné, že stejně jako loni nebude nic až do léta, a tak nastoupil online.
 
„Doufali jsme, že se onlinových setkání v roce 2021 zbavíme. Nezbavili jsme se, ba naopak, už tak nějak všichni víme, co nás na dlouhé měsíce čeká. Kreativní práce je v útlumu. Lidi jsou v útlumu. A chybí nám všem drive. A tak tento workshop jako tvůrci bereme jako injekci kreativity. Pro nás, kteří ho plánujeme, je to denní jízdní řád, na který se těšíme. Aby vám 5. května do vašich domovů přišla kreativní nálada a na nejméně 10 hodin jste zapomněli na to, že svět není v pořádku,“ říkají organizátoři.
 
Pro koho workshop je?
 
Pro všechny kreativce s foťákem, kteří fotí a chtějí se inspirovat. Pro ty, kteří chtějí nakouknout do světa svateb. Anebo je baví street a nevědí, jak úplně na to. Každý z řečníků vám dá něco.
 
Je workshop jen pro svatební fotografy?
 
Rozhodně není. To, co všechny řečníky spojuje, je respekt k řemeslu a práce s kreativitou. Inspirace. Všichni dohromady vám ukážou, jak se na fotku dívat zase z trochu jiného úhlu pohledu.
 
Jak to funguje?
 
Řečníci z České republiky budou živě streamováni z jednoho místa. Přednášky zahraničních hostů budou předtočeny a živé streamy z českého prostředí budou prokládány záznamy. Pro zahraniční hosty, které nebude možné spojit v reálném čase, bude možnost předtočit Q&A, takže se každého budete moci zeptat na vše, co vás zajímá.
 
Kdo na workshopu bude mluvit? Představujeme vám tým Origins Workshopu!
 
 
yorkplacestudios-bw-1536x1536
 
 
Sourozenci Dom a Liam, kteří spolu dokumentují svatby. Jejich klíčovým prvkem ve fotkách je humor. Britští Fujifilm X-photographers vám ve své přednášce představí, jak pracují a jak dokumentárně zachytit svatbu, kde se doslova nic neděje.

20200701-1040646-2-1536x1536
 
 
Lukáš opustil rozjetou a slibnou kariéru v Česku, aby si splnil svůj sen – žít a legálně pracovat v Americe. Pro svůj nový domov si zvolil Portland v Oregonu. V jeho přednášce se dozvíte nejen to, jak si najít na každém místě něco zajímavého na focení.
DB-1-1536x1536
 
 
Dalibora má své kořeny v Olomouci stejně jako v Rijece. Žije a pracuje v Chorvatsku, ale jako lektorku ji můžete potkat v Olomouci. Soustředí se na intimní a utajené svatby. Ve své přednášce prozradí, co ji 10 let focení svateb naučilo. Řekne, proč je upřímnost pro její práci zásadní. Jak je důležité mít svou vlastní cestu a proč práce svatebního fotografa není o dokonalosti.

honzaMartinec-kopie
 
 
Honza miluje svatby. Dříve kluk z korporátu a teď svatební šílenec a lektor, který se snaží inspirovat a motivovat dál také ostatní.
Ve své přednášce vám ukáže, proč je pro něho zachycení atmosféry hlavní prioritou a jak je důležité zůstat sám sebou.

i-9pHGXX8-X4-1024x1024-1
 
 
Pod značkou Khiria se skrývá Eliška Fischerová. Ambasadorka Fujifilm, která fotí svatby po celém světě. Její cestu formovalo hlavně studium fotografie. 

mara_foto
 
 
Markovou doménou jsou portréty lidí, kteří se milují. Intimita jeho portrétů vás nadchne. Marek začal více fotit páry v době, kdy žil na Tenerife. Ve své přednášce vám prozradí, jak pár před focením připravit tak, abyste dosáhli intimních fotek.

martinFaltejsek
 
 
Martinova tvorba je rozdělena do tří hlavních oddílů: umělecké autoportréty, komerce a svatby. Povedlo se mu dobře skloubit vše, co ho baví. Martinův vstup bude plný toho, kde se správně inspirovat. Jak vidět neviditelné a jak využít jakékoliv počasí a situaci pro fotografii.

janakupcakova
 
 
Jana se věnuje street fotografii. Její oko zachytí neuvěřitelné detaily. Dlouhodobě působí jako lektorka street fotky a na svém kontě má v této kategorii taky několik cen. V přednášce vám vysvětlí, jak se umět dívat a být kreativní. 

Další info, rezervaci míst i odpovědi na veškeré možné dotazy naleznete na www.originsworkshop.cz
 
Foto: Archiv Origins Workshop