RECEPT: Pink Bramble

IMG_7123

DRINK I ÚPLNĚ VŠUDE I PINK BRAMBLE I HEDGEHOG PINK GIN I LIDI Z BARU


Když britský barman Dick Bradsell stvořil v půli osmdesátek koktejl Bramble, inspiroval se vzpomínkami na to, jak jako malý klučina sbíral borůvky. Když barmani z Úplně Všude tvořili drink Pink Bramble, inspirovali se původní recepturou, ale dovolili si do této staré koktejlové klasiky přidat něco nového – Hedgehog Pink Gin s jemnou chutí borůvek, černého rybízu, koriandru a skořice. A taky likér z černého rybízu, protože růžové není nikdy dost!

 

Díky spojení léty osvědčené receptury s kapkou něčeho neotřelého je na světě drink, který se hodí na moderní svatbu do designových prostor i na stylovou veselku na statku. Koneckonců, ať už pro svůj den preferujete jakékoli místo, catering Úplně Všude rád pojede s vámi.

 

IMG_7140

 

Pink bramble

 

40 ml Hedgehog Pink Ginu (ten nejlepší koupíte u Premier Wines & Spirits)

 

20 ml citronové šťávy


10 ml tymiánového sirupu


10 ml Crème de cassis (likéru z černého rybízu)

 

plátek citronu a snítka tymiánu k ozdobení

 

IMG_7074

 

IMG_7095

 

Sklenici typu Old fashioned naplňte tříští, odměřte Hedgehog Pink Gin, citronovou šťávu, tymiánový sirup a promíchejte lžičkou. Tříšť trošku povolí, ve sklenici si sedne víc ke dnu a tekutinu lehce naředí. Potom sklenici dosypte tříští doplna. Odměřte likér z černého rybízu a nalijte přes tříšť nahoru. Nemíchejte! Likér si sám najde cestu, tam kam má, a navíc docílíte krásného barevného přechodu. Ozdobte plátkem citronu a snítkou tymiánu.

 

TIP! Ledovou tříšť si za pár vteřin uděláte doma i bez speciálního výrobníku – stačí kuchyňské prkénko, utěrka a palička na maso. Ledové kostky zabalte do látkové utěrky a tlučte, dokud se z kostek nestane tříšť.

 

IMG_7105

 

 

Tymiánový sirup

 

500 g krystalového cukru

 

400 ml vody


20 g čerstvého tymiánu

 

Vodu zahřejte a rozpusťte v ní cukr. Přiveďte k varu, stáhněte z plotýnky a přidejte tymián. Nechte asi 10 minut macerovat. Filtrujte přes sítko.

 

IMG_7202

 

text: Iva Strouhalová, Martina Fišerová | foto: Michaela Dobiášová | partner článku: Premier Wines & Spirits