RECEPT: Nealko drink Colombia

 053_HB2_2176_HonzaBarton_MILE7 

RECEPT I GEORGE NĚMEC I KOKTEJL I COLOMBIA I CALEÑO I WITHOUT


 Jsou koktejly alkoholické a nealkoholické. Ještě donedávna se ty nealkoholické vyráběly pouze z čajů, čerstvých šťáv, sirupů, kordialů, mléka nebo dokonce smetany, v lepším případě je doprovázelo čerstvé ovoce. Milovníkům virgin koktejlů ovšem přestalo usrkávání „milkšejků“ stačit a přáli si něco sofistikovanějšího. Něco s působivějším chuťovým charakterem, co nebude vypadat jako váza naplněná duhovou limonádou. Trendem se tedy stávají nealkoholické destiláty, produkty, které procházejí destilačním procesem výroby tak, aby docházelo k extrakci bylinných nebo ovocných esencí, ale bez přítomnosti alkoholu. V moderním baru by mělo být brzy samozřejmostí, že si jako abstinent, řidič, manažer v pracovní době nebo žena v očekávání dáte nealkoholické negroni nebo daiquiri. Pro toto číslo Mile jsem zvolil nealkoholický destilát Caleño, který krásně navazuje jak demograficky, tak chuťově na chilli con carne od Janičky. Exotická kombinace jalovce, mučenky, citrusů, ananasu a koriandru je skvělým parťákem k mexickým pokrmům, ale zároveň dokáže fungovat samostatně jako jednoduchý, osvěžující drink s tropickou chutí. Na zdraví! 

Jiří George Němec je barman už čtvrt století. V současnosti se věnuje především Tour de Bar, při níž vás vezme do špičkových pražských barů, a koktejlovým lekcím, kde vás naučí míchat originální drinky. 

052_HB2_2162_HonzaBarton_MILE7 

NA 1 PORCI POTŘEBUJEME:

 

hrst čerstvého ananasu


hrst čerstvého koriandru


60 ml Caleña (zakoupíte na WITHOUT)


15 ml čerstvě vymačkané limetové šťávy drcený led

 

Na ozdobu: Physalis (mochyně) a lístky koriandru

 

Sklenička: nižší a širší (tumbler)

 

 
  1. Nakrájejte ananas na kostičky a vložte společně s bohatou hrstí koriandru do skleničky. Jemně promačkejte paličkou (zvanou mudler).
  2. Přidejte Caleño, šťávu z limetky a do 2/3 sklenice drcený led.
  3. Důkladně promíchejte dlouhou lžičkou a doplňte led až po okraj skleničky.
  4. Ozdobte bobulí physalisu (mochyně) a lístky koriandru.

 

TIP

  • Pokud je ananas málo sladký, přidejte do receptury 10 ml cukrového sirupu (1 díl cukru rozmíchaný v 1 dílu teplé vody)
  • Nealkoholické destiláty vyžadují rychlé promíchání s kvalitním, to znamená netajícím ledem. Proto je nutné uchovávat drcený led po celou dobu v mrazničce nebo termoboxu.

044_HB2_1995_HonzaBarton_MILE7

 

045_HB2_2023_HonzaBarton_MILE7

 

046_HB2_2071_HonzaBarton_MILE7

 

047_HB2_2085_HonzaBarton_MILE7

 

048_HB2_2099_HonzaBarton_MILE7


049_HB2_2112_HonzaBarton_MILE7

 

050_HB2_2123_HonzaBarton_MILE7

 

051_HB2_2134_HonzaBarton_MILE7

 

052_HB2_2162_HonzaBarton_MILE7

 

text: Jiří George Němec | foto: Honza Bartoň | partner článku: Without

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.