ZAUJALO NÁS: Nová kolekce váz Felicity od KLIMCHI

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (3)

FRANTIŠEK JUNGVIRT I KLIMCHI I FELICITY COLLECTION I VÁZY I SVATEBNÍ DAR


Nová kolekce FELICITY od KLIMCHI

Máme zálibu v českém designu a moc rádi podporujeme současné sklářské umění. Proto vám představujeme novou kolekci skleněných váz Felicity, kterou přináší kolektiv českých návrhářů a sklářů KLIMCHI. Elegantní kolekce Felicity spojuje současný design s jemnou prací skláře. Vázy ne náhodou svým designem připomínají popraskaný led. Byly totiž vyrobeny za pomocí vyladěné historické techniky zdobení skla kraklí (praskající sklo).

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (14)

Efekt praskliny v kolekci Felicity je dosažen procesem, během kterého jsou horké ručně foukané kusy kartáčovány pilinami a poté rychle ponořeny do studené vody, než jsou naposledy vráceny do pece. Vznikne tak jedinečný fragmentovaný efekt, který vytváří iluzi rozbitého povrchu. Každý kus funkčního skla je tedy jedinečným originálem.

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (1)

“Minimalistická linie tvaru je inspirovaná pučením květů a jejich růstem za světlem.” říká ke kolekci designer a kreativní ředitel KLIMCHI, František Jungvirt. Kolekce přichází v pěti barevných variantách - růžová, žlutá, zelená, modrá a křišťálová. Každá barva byla pečlivě vybrána tak, aby dodala vašemu interiéru stylový detail a přinesla k vám domů svěží energii.

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (4)

Slunce na váš stůl. Ohromující barva citrínu je jedinečná svou schopností rozptýlit teplé světlo a rozzářit tak každý stolek nebo poličku.

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (9)

Praskání ledu a jarní déšť. Chladný ledový odstín světle modré vázy vytváří jedinečnou atmosféru, která dodává čerstvým květům ve váze moderní šmrnc.

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (7)

Červánky a letní vánek. Růžová barva vyzařuje zejména pohodovou a romantickou atmosféru. Jemný teplý odstín skla doladí okvětní lístky vašich řezaných květin moderním nádechem.

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (11)

Žilnatění a proudění živin rostlinou. Zelená váza kombinuje nevšední s elegantním. Dynamika zdánlivě popraskaného skla přinese do vašeho interiéru dotek moderní elegance.

FELICITY, design by František Jungvirt for KLIMCHI s.r.o., glass, blown, crackle structure, 2021, photo by Michal Kertész (16)

Jednoduchá, jasná a zářící. Fragmentovaný povrch průhledné vázy krásně odrazí sluneční paprsky a zapadne do každého interiéru. Co říct víc. Nadčasové kusy ušlechtilého skla prostě milujeme. Vybrali jste si i vy?

 Kolekce Felicity je dostupná na webu KLIMCHI.

Foto: Michal Kertész I text: Klára Šťastná