3 výjimečné kosmetické značky – darujte kus přírody, péči a něhu

 Smyssly- perlovy vyzivny krem 2_1

PŘÍRODNÍ KOSMETIKA | MALINNA | JAGAIA | SMYSSLY


Co kdybychom vám řekli, že příroda, něha a péče se dá vměstnat do malé lahvičky? Nevěříte? Víme o značkách, které to dokázaly. Máme pro vás typy na dary – značky, které ve zdejších vodách vévodí sebepéči. Malinna, Smyyssly a Jagaia – tyto tři značky se specializují na kosmetické produkty, jejichž základ tvoří přírodní látky. Téma přírodní kosmetiky je však mnohem komplexnější. Nejde jen o naši pokožku a vzhled vnější, ale i naše zdraví a celkovou vitalitu. Pojďte se s námi dozvědět víc o smyslu těchto značek a produktech, které jsou pro ně význačné.

MALINNA

Malinna je slovenská značky kosmetiky, která však vznikla v rakouském Innsbrucku, kde byla i poprvé uvedena na trh. Jedná se o rodinnou firmu, ve které figuruje mimo jiné Jaroslav Stráňavský, který má na starost výzkumnou část a vznik formulí, a jeho dcera Domika Doniga, jejíž zásluhou se Malinna a její blahodárné účinky dostali do povědomí široké veřejnosti. Malinna nenabízí pouze skin care produkty, ale komplexní přístup, jak pečovat o pleť i zdraví. Obzvláště ze začátku tedy doporučují set, který se skládá ze čtyř produktů výtažku z bylin Elixiru Mint, čistícího séra Skin Serum Rose/Lavender, tonika ve spreji Skin Toner a hydratačního krému Face Cream Rose.

9V2A0579

9V2A2528

JAGAIA

Další z našich favoritů z oboru je Jagaia. Česká značka, která ve svých produktech mísí výtažky bylin, květů a plodů, které si buď sami vypěstují nebo posbírají v beskydských horách. Tajemství účinnosti produktů tkví v kombinaci výtažků z přírody s účinnými látkami, které vedou k udržení mladistvé pleti. Produktové portfolio značky je pestré! Obsahuje pečující oleje na tělo i obličej, ale i parfémy s vůněmi do interiéru. Mezi úplné novinky a horké tipy na dar nyní patří třeba vyživující a hydratační sérum Zen nebo liftingové a zpevňující sérum Rosa. Velkou výsadou této značky je vývoj vůně na zakázku. Na přání vám tak Jagaia namíchá jedinečnou vůni či osvěžovač vzduchu, který bude zcela jedinečný a ve stoprocentním souladu s vámi samotnými.

JAGAIA_OneDropSerum_ZEN_30ml_004

JAGAIA_003

SMYSSLY

Česká kosmetická značka Smyssly vznikla z dialogu žen dvou generací – matky a dcery. Rozdílný věk klade rozdílné požadavky na péči o naši pleť a s tímto faktem zmiňovaná značka intenzivně pracuje. Další důležitou hodnotou je úcta k přírodě, která je základem všech produktů. Ty jsou výhradně baleny do recyklovatelných materiálů. Na Vánoce si pro vás Smyssly připravily speciální balíčky jako komplexní set na pečující rituály. K mání jsou menší či větší sety. Zatímco Tělový rituál obsahuje vše, co ke komplexní péči o vaše tělo potřebuje – od kávového mýdla s kofeinem přes hedvábný olej až po osušku z bambusové bavlny. Oproti tomu Anti-age rituál obsahuje dva nejdůležitější produkty pro udržení vaší pleti ve fresh kondici – intenzivní sérum kyseliny hyaluronové 1% a olejové sérum s retinolem.

Rob-foto00298

Smyssly, @vaclav.zahorsky 2021-21

text: Klára Opatřilová | foto: archiv značek