Bára a Karel

 MILE-189

SVATBA PRODCHNUTÁ KONCEPTEM UDRŽITELNOSTI

Když se spojí téměř pět let ve vztahu na dálku, udržitelnost v profesi obou snoubenců, šťastné číslo nevěsty 5 a ženicha 8, nemůže z toho vyjít nic krásnějšího než svatba 5. 8. prodchnutá konceptem udržitelnosti. Snoubenci začali hledáním místa pro oslavu, naráželi však na omezenou nabídku cateringu. Proto se rozhodli nejdříve poptat catering ve své oblíbené restauraci, která, jak se ukázalo, dodává jídlo na několik výjimečných míst. Zrekonstruovaný letohrádek Šlechtovka v pražské Stromovce oba oslovil, Karel navíc využil barokních arkád a vystavil tu své fotografie z cest. V květnu měli snoubenci zajištěné místo a jídlo, během června a července doladili spolu s koordinátorkami zbytek. Den před svatbou se vydali na ekologickou květinovou farmu na sběr květin pro výzdobu stolů. Prim hrála jejich oblíbená levandulová neboli very peri, barva roku 2022. Na farmě jim zároveň uvázali kytici pro nevěstu, maminky a družičku. Bára a Karel se záměrně vyhnuli dováženým kytkám i jednorázovým dekoracím, posílali pouze digitální pozvánky, menu bylo vytištěno na certifikovaném recyklovaném papíře, jmenovky ručně napsány na rostoucí papír, přebytky jídla se zužitkovaly druhý den při svatebním brunchi. „Navíc jsme v našem lese vysadili sto stromů, abychom aspoň částečně kompenzovali dopad svatby na životní prostředí,“ prozrazuje Karel inspirativní počin. Civilní obřad proběhl ve 13 hodin v Ledeburské zahradě na Malé Straně. Na místo oslavy novomanželé přejeli elektromobilem a osmi desítkám hostů byla po celý večer k dispozici elektrická bugina coby kyvadlová doprava mezi tramvajovou zastávkou a Šlechtovkou. Vybrané servírované menu inspirované Asií odráželo důležitou součást života i vztahu novomanželů, lokální pražírna kávy připravovala sofistikované kávové nápoje, nechyběl ani koktejlový bar. A dort? Úžasná kombinace mučenky, kardamomu a kokosu, vše zdobené nejtenčími plátky bílé čokolády a okvětními lístky bílé růže. „Naše rodiny a skvělí přátelé vytvořili úžasnou atmosféru. Věříme, že vybrané lokace a jídlo vykouzlily den přesně podle našich představ, který nás dokonale vystihoval, i originální zážitek pro hosty. Mrzí nás pouze to, že taková událost je jen jednou za život. I na základě zpětné vazby od hostů bychom rádi dělali svatbu častěji,“ smějí se novomanželé.

MILE-16

MILE-77

MILE-70

MILE-172

MILE-173

MILE-194

MILE-142

MILE-205

MILE-154

MILE-99

text: Hana Janišová | foto: Aneta Přibová