ZAUJALO NÁS: La femme MiMi kolekce podzim/zima 2021

33_La_Femme_Mimi_AW21

LA FEMME MIMI I KOLEKCE PODZIM/ZIMA I NOVÁ KOLEKCE I MÓDA


Módní návrhářku Mimi Lan Nguyen sledujeme s nadšením už dlouho. Patří mezi pionýry současné české návrhářské scény a již od samotného vzniku její značky v roce 2007 pracuje bezezbytkově, respektuje principy udržitelnosti a vášnivě proměňuje staré a zapomenuté věci v nové. V módní tvorbě i estetice nezapomíná dávat prostor svému původu například v podobě tradiční saigonské výšivky a vietnamského hedvábí.

LFMAW21

Pod značkou La femme Mimi vznikají dvě kolekce ročně a zero-waste oděvy v ready-to-wear edicích. S podzimem přichází nová kolekce AW 2021, která oslavuje nadějné designéry, zcela nové střihy a 100% přírodní materiály. „V této linii jsem se inspirovala tužbami svých klientek, které si ke svým stávajícím kouskům od La Femme Mimi přály kombinovat něco zcela nového,“ popisuje Mimi lan Nguyen. Novinkami řady AW21 jsou zateplené vesty. „Nikdy předtím jsem se nesoustředila na vesty tolik jako v této kolekci. Nejenže jsou trendy, zároveň poskytují pohodlí a teplo v pochmurných dnech. Jejich límečky jsou navíc vytvořeny ze zbytků látek z předešlých kolekcí,“ dodává návrhářka.

31_La_Femme_Mimi_AW21

18_La_Femme_Mimi_AW21

14_La_Femme_Mimi_AW21

V nové řadě nechybí ani zimní kimona, oboustranné variabilní pásky nebo dva typy „onesize“ kabátů se širokými rukávy. Veškeré materiály použité v řadě AW21 jsou 100% přírodní.

47_La_Femme_Mimi_AW21

16_La_Femme_Mimi_AW21 

Kolekce AW 2021 je trendy a nadčasová zároveň, elegantní se špetkou hravosti a šetrná k naší planetě. Od všech předešlých se liší vůbec první spoluprací s mladými českými návrháři. Student české UMPRUM Jakub Křelina kolekci doplnil o originální náhrdelník ve tvaru srdce, který je vytvořen z lahve na výrobu šlehačky. Klientky si mohou vybrat červenou, zelenou, černou nebo modrou variantu.

kretina

Návrhářka Mariana Václavková alias Maria Nina, která je rovněž bývalou studentkou pražské UMPRUM, kolekci rozšířila o upcyclované lodičky, které po koupi v secondhandu kompletně redesignovala. Originální bota je vytvořena jako jeden prototyp, dle kterého návrhářka vyrobí jedinečný pár na míru zákaznice. Klientky si mohou donést i svou vlastní obuv ke kompletnímu redesignu.

La femme Mimi_Upcyklovane lodicky na zakazkuIMG_8777

 45_La_Femme_Mimi_AW21

Kolekci AW 2021 je možné zakoupit v kamenné prodejně ve Štěpánské 53 nebo na e-shopu www.lafemmemimi.com od 20. září 2021. 10 % z tržby nové linie na e-shopu značky bude věnováno nadaci Blue Dragon na podporu vietnamských dětí bez domova.

25_La_Femme_Mimi_AW21

26_La_Femme_Mimi_AW21

text: La Femme Mimi a Klára Šťastná I foto: archiv La Femme Mimi