WE'RE NEXT – Příval inspirace od mladých módních návrhářů

 WRN22 Grafika

WE’RE NEXT 22 | MÓDNÍ UDÁLOST | ODĚVNÍ DESIGN


Babí léto každoročně patří přehlídkám módy a designu a nás nesmírně těší, když můžeme být u toho. Tentokrát jsme byli svědky fashion show WE’RE NEXT, která se pár týdnů nazpět uskutečnila v prostorech technologického centra UMPRUM v Praze. Naše dojmy pro vás reflektujeme níže.

106

WE’RE NEXT je progresivní módní událost, která každoročně představuje kolekce studentů a absolventů oděvního designu z Česka i zahraničí. Letošním sedmým ročníkem organizátoři dokázali, že jsou silným konkurentem věhlasného Fashion Weeku, který je doposud neuznávanější přehlídkou módy u nás. Ke shlédnutí bylo 40 kolekcí od oděvních designérů z Belgie, Itálie, Nizozemí, Rakouska, Slovenska a České republiky. Modely se často pohybovaly na hranici umění a designu a pobízeli publikum k tomu být aktivními konzumenty. O jednu z největších show se postaral Lukáš Špilka, designér a taktéž zakladatel události, který ve spolupráci s obuvníkem Oldřichem Voytou představili kolekci oděvů z fosforeskujícího materiálu, které zářili před očima návštěvníků pomocí baterií mobilních telefonů. Estetické oko naší redakce zaujala taktéž absolventka UMPRUM Linda Von Drasek s kolekcí Vzestup a pád, která je inspirována estetikou žen neapolské mafie Camorra. Lucija Sila Kejzar, která zazářila se svou absolventskou kolekcí Zemljanka nebo deisgnérka Noortje Broens z Umělecké akademie ArtEz v Nizozemsku.

197

219

V neposlední řadě nás zaujala spolupráce se startupem Leepa, díky níž bylo možné si zakoupit oblečení z druhé ruky nebo kousky od módní značek, které vracejí staré oblečení zpět do oběhu pomocí upcyklace.

Závěrem bychom rádi poděkovali za pozvání na tuto událost, která rozhodně stojí za vaši pozornost. Těšíme se na WE'RE NEXT zase za rok!

 265

266

text: Klára Opatřilová | foto: Damian Skořepa | grafika: Eliška Jahelková