TIPY NA DÁRKY: originální knihy

11

TIPY NA DÁRKY I VÁNOCE I DÁRKY I NEJEN POD STROMEČEK I KNIHY


Přinášíme tipy na dárky, které udělají radost nejen o Vánocích. Knihy, v nichž se dočtete, jak vytvořit u stolu jiskřivou atmosféru, na kterou se bude dlouho vzpomínat, a jak prostřít pro řadu příležitostí. Publikace ukazující mnoho různých cest k aranžování květin, ať už živých, nebo sušených, lokálních, sladěných podle barevných schémat či vůně. Vybírejte s rozmyslem, vychutnejte si chvíle plánování a užijte si radost z obdarovávání a setkávání.

 

dreambespokecelebrations

 

Guendalina Litta – Dream Makers

 

Setkání s blízkými – komorní nebo velkolepé – možná potrvá jen pár hodin, ale v paměti vám zůstane napořád. Není to přitom nutně každý detail, co si za týden, měsíc nebo rok vybavíte. Je to atmosféra, nálada, síla okamžiku. A málokdo umí vykouzlit takovou jako Guendalina Litta, která více než třicet let plánuje eventy pro tu nejnáročnější klientelu. Jaká klika, že dala vzniknout knize, která nás bere do zákulisí jejího umění!

1 990 Kč, prodává booktherapy.cz

 

cutanddry

 

Carolyn Dunster – Cut & Dry

 

Co s tím, když máte suché hosty, se v této knize nedočtete. Na to budete muset sáhnout po jiné, anebo po suchém martini. Rozhodně vám ji však doporučujeme, pokud toužíte po květinové výzdobě, která neuvadá. Očekávejte přehledného, bohatě ilustrovaného průvodce celým procesem tvorby, od pěstování přes sušení až po samotné aranžování.

590 Kč, prodává booktherapy.cz

 

fieldflowervase

 

Chelsea Fuss – Field, Flower, Vase

 

Sezonní a ekologické, projekty obsažené v této knize jsou krásným shrnutím populárních workshopů Chelsea Fussové. Ta vám stránku za stránkou vysvětlí, jak si doma připravit výzdobu z květin a zeleně, co najdete ve svém okolí. Osvojíte si základy aranžování květin
i výroby girland a naučíte se pracovat s tvary, barvami a také s vůní – nedílnou ingrediencí příjemné atmosféry.
690 Kč, prodává booktherapy.cz

 

tablestories

 

An Bogaerts – Table Stories

 

Působí to snadně, hezky prostřít stůl, ale kdo si chtěl někdy byť jenom vyfotit jídlo v restauraci na instagram, ten dobře ví, že ty nejpůsobivější nenucené kompozice vyžadují paradoxně spoustu práce. Anebo zkušeností. A přesně o ty se v této knize dělí dvaadvacet mezinárodních odborníků na stolování. To z ní dělá příjemný soubor osvědčených tipů na to, jak připravit tabuli pro každou příležitost.

1 190 Kč, prodává booktherapy.cz

 

casacabana1

 

Martina Mondadori – Casa Cabana

 

Magazín Cabana trendy ve stolování a dekoracích nejenom výborně zná, ale také spoluutváří. Dal ostatně vzniknout svému nezaměnitelnému stylu, který je stejnou měrou sofistikovaný i nenucený. Nyní se jeho nádherné eseje, recepty, úvahy a pochopitelně i tipy na to, jak takového stylu dosáhnout, setkávají v jedné publikaci. Ta je přitom víc než jen knihou. Díky různým obálkám – vždy potaženým látkami, které vznikly ve spolupráci Cabany s předními umělci – je sama dekorativním objektem.

2 249 Kč, prodává booktherapy.cz

 

flowercolourtheory

 

Darroch a Michael Putnamovi – Flower Colour Theory

 

Majitele slavného newyorského floristického ateliéru byste na ulici nepoznali, ale jejich dílo vám možná povědomé bude. Když ne z fotografií módních přehlídek a opulentních večírků, pak jistě ze stran časopisů Vogue, Harper’s Bazaar, W nebo Elle Decoration. Darroch a Michael vás seznámí se 175 květinovými aranžmá, která pokaždé sledují chytře sestavené barevné schéma.

840 Kč, prodává booktherapy.cz nebo naleznete i na našem e-shopu.

 

text: redakce | foto: archiv Book Therapy