BLOGERKY I TIPY I SVATEBNÍ MENU I FOODBLOGEŘI I MILE MAGAZÍN
Láska prochází žaludkem.
A proto jsme se zeptali známých českých foodblogerek na jejich představu o ideálním svatebním menu.
A co nám doporučily? Pojďme na to!
Kateřina Saint Germain nedá dopustit na Asii
Foodblogerka milující lehkou kuchyni se inspiruje především Asií. V její kuchařce Měsíc s Kačí, kterou vydala v loňském roce, najdete recepty na snídaňová jídla (která ocení všichni milovníci brunchů), a také tipy na obědy a lehké večeře. Vařte s Kačí a inspirujte se její kuchyní i při výběru svatebního menu!
Předkrm
Mangový salát s krevetami, arašídy a koriandrem
Hlavní chod
Red snapper – Mořská ryba s tamarindovou omáčkou a jasmínovou rýží
Dezert
Tapiokový puding s kokosovým mlékem, malinami a mátou
Kristina Lund tíhne k severské kuchyni
Brněnská foodblogerka a autorka blogu o pečení Děvče u plotny hledá svou inspiraci ve skandinávském minimalismu. Ráda peče se sezónními surovinami a dává si záležet na jejich kvalitě. Její skořicoví šneci jsou známí široko daleko, stejně jako lahodně jemné cheesecaky a další sladké dobroty z jejího blogu.V říjnu roku 2018 vydala svou první kuchařku s názvem FIKA – sladká švédská kuchařka.
Předkrm
Gravlax – marinovaný losos s koprem a červenou řepou podávaný s opečeným chlebem, máslem a červenou cibulí
Polévka
Krémová polévka z chřestu servírovaná s klíčky červené řepy, opečenými hlavičkami chřestu a květy česneku
Hlavní chod
Filet z čerstvého lososa podávaný s novými bramborami s koprovým máslem a jogurtovým dresingem s kapary
Dezert
Princeznin dort prinsesstårta – Piškotový dort s vanilkovým krémem se šlehačkou a marcipánem
Ivana Jindřichová sází na francouzskou klasiku
Autorka blogu Cat and Cook se do jídla prostě zamilovala a její blog je toho jasným důkazem. Společnost jí při psaní, vaření a focení receptů dělá perská kočka Minda, která je neodmyslitelnou částí blogu. Milovnice kvalitních surovin, tradičních receptů a různých kuchařských technik vydala minulý rok svou první kuchařku.
Předkrm
Gratinovaná francouzská cibulačka s francouzskou bagetou a sýrem gruyére
Hlavní chod
Brazírovaná hovězí líčka s opečenou kořenovou zeleninou a máslovou bramborovou kaší
Dezert
Mini Paris-Brest – dezert z odpalovaného těsta s lískooříškovým praliné
foto: Archiv blogerek