STALO SE: Svatba nanečisto

mimochodem_svatba-nanecisto

SVATBA NANEČISTO I LITTLE WEDDING PARTY I MILE MAGAZÍN I SWEET AND PEPPER DAYS 


Je úterý 22. května.

Procházíme vinohradskými ulicemi a hledáme dům s číslem 19, kde sídlí bistro Sweet and Pepper Days. Náš cíl je jasný. Zažít svatbu nanečisto.

Pátrat ale nemusíme dlouho, protože už z dálky vidíme velkou ceduli „Little Wedding Party“, několik sklenek welcome drinku a spoustu barevných květinových vazeb, které krášlí vchod jednoho z domů v ulici. Jsme tu správně. Předkládáme vstupenku (ano, svou účast bylo potřeba dopředu nahlásit) a vcházíme dovnitř.

Za dveřmi bistra se obyčejné všední úterní odpoledne mění v krásně načančanou sobotu. Sobotu plnou svatební atmosféry, skvělého jídla a skvělých lidí, kteří se ve svatebním světě cítí jako doma.

A nepřišly jsme zdaleka samy. Svatební party se účastnilo několik desítek snoubenců, kteří přišli ochutnávat, ptát se a plánovat, setkávat se se svatebními dodavateli a navnadit se na jejich svatební den.

Mezi čtyřmi stěnami bistra se rozkládal velký stůl se slaným občerstvením v režii Sweet and Pepper Days. Jídlo, které běžně v bistru servírují, milujeme už dlouho. Tentokrát jsme ale před majiteli rodinného bistra musely smeknout znovu. Catering pod jejich taktovkou je prostě dokonalý. Krása pokračovala i na dalším stole, u kterého se hosté s vidličkou v ruce a soustředěným výrazem rozhodovali o výběru vanilkového dortu s malinami, nebo pořádně čokoládového korpusu s višněmi a mascarpone. Před hosty se totiž rozkládal široký výběr svatebních dortů, za kterými stojí báječná Adie (Adie dorty). Prohodit pár slov mohli snoubenci také se Zuzkou a Martinem, kteří fotí pod značkou Everbay Photography a na jejichž fotky bychom se dívaly znovu a znovu (a vy se na některé fotky z jejich tvorby můžete těšit v prvním čísle MILE). O výzdobu z kvítí se postaraly holky z Verde Florist, od kterých jsmemdostaly i voňavý dárek na cestu domů, a jednoduchý design celého prostoru, kde hrála hlavní roli bílá a tlumená zelená barva se zlatými akcenty, byl výsledkem skvělé práce We Concept.

Víc takových akcí. Víc malých svatebních mejdanů. Víc skvělých předsvatebních setkání! Jsme rády, že jsme mohly být u toho a těšíme se na další milé setkání. Třeba za rok…