PŘEDSTAVUJEME: Salon č.4: projekt 1 oblek, 1 strom

V6zvkwoQ

SALON Č.4 I SUSTANABILITY I UDRŽITELNOST I MÓDA I NA MÍRU 


"Za každý oblek zasadíme strom!" 

Tohle heslo vymyslel tým Salonu č.4 pro svůj skvělý nápad, jak vrátit přírodě alespoň malou část našeho dluhu. Za každý ušitý oblek v Salonu č.4 bude totiž na Jižní Moravě zasazen jeden živý strom. 

Příroda byla stvořena na míru životu a my jsme její dlužníci. Každý den nás živí, ochraňuje ale i inspiruje. Pojďme jí to vrátit, pojďme se Salonem č. 4 a organizací Sázíme stromy společně nějaké ty stromy opravdu zasázet. Jeden oblek, jeden strom.

Až dojdou stromy, dojde nám i dech. Neschovávejme se před problémy, stromy a zeleň tvoří kyslík který dýcháme. Vzrostlý strom je domovem desítek zvířat a zvyšuje tak biologickou rozmanitost. Zabraňuje erozim, drží vodu v půdě a čistí vzduch. Pojďme společně vrátit energii do přírody a snížit tak naši ekologickou stopu. Neustálý růst není samozřejmý bez opakované investice zpět do eko-systémů. Začít musíme vždycky u sebe!

Ve spolupráci s organizací Sázíme stromy tým Salonu č.4 našel lokace na jižní Moravě, kde můžeme společně změnit věci k lepšímu. Jižní Morava je region nejvíce ohrožen erozí. Proto je důležitá rozmanitost terénu a větrolamy, které zabraňují odvátí živin z povrchu. Proto poblíž města Židlochovice budou sázeny stromy za obleky ušité v Salonu č.4.

Vybrat si můžete z několika druhů stromů, jako jsou olše, bříza, javor, lípa nebo dub, na které obdržíte certifikáty a GPS lokaci, kde byl strom zasazen. Sazba je vždy na podzim.

Společně se Salonem č.4 se pak můžete účastnit výsadby, trochu se provětrat. Jdete do toho s námi?

DSC_4820

SkS1nZ9Q

lhb1CkXA

Foto: Čeněk Vitovský