RECEPT: Snadná veganská zmrzlina

 XT2A3492 

RECEPT I ZMRZLINA I ZÁSADNĚ ZDRAVĚ I VEGANSKÁ ZMRZLINA


Banán, mačča a kokosové mléko. Kromě pistáciových oříšků, malin a lučního kvítí už nic víc na tenhle osvěžující letní pohár potřebovat nebudete. Banány posilují pocit pohody, japonský mletý zelený čaj mačča (do češtiny často nesprávně přepisováno jako matcha) obsahuje vysoké množství antioxidantů a aminokyselin a posiluje imunitní systém a kokosové mléko je bohaté na zdravé tuky. A když se tohle všechno potká v jednom dezertu, čeká vás velké dobro.  

SUROVINY 

4 banány

250 ml kokosového mléka 

2 lžičky čajového prášku mačča 

hrst sekaných pistácií

hrst malin

jedlé květy

XT2A0755

 

 

  1. Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozprostřete je na větší plochu a vložte alespoň na 12 hodin (přes noc) do mrazničky. Mražený banán v celku se mixuje hůř a chce to opravdu silný stroj.

  2. Zmražená banánová kolečka dejte do mixéru, zalijte je kokosovým mlékem a rozmixujte dohladka.

  3. Přidejte prášek mačča a ještě trochu promixujte, ať máte zmrzlinu krásně zelenou.

  4. Je-li směs tekutější, než byste chtěli, přesuňte obsah do uzavíratelné misky a vložte do mrazničky.

  5. Do misky nandejte pár lžic či kopečků zmrzliny, zasypte je sekanými pistáciemi, přidejte maliny a dozdobte jedlými květy.

 

TIP

 

Když chci ze zmrzliny tvarovat pevné kopečky, tak ji ještě na dvě hodiny zmrazím – během této doby ji každou půlhodinu promíchám lžící.

 

XT2A3313

 

text a foto: Jana Králiková, @zasadnezdrave