MILE NAJDETE ve zlínském showroomu pro.story

PRO.STORY1

KDE NÁS NAJDETE I KDE KOUPIT MILE I PRO.STORY I ZLÍN


Zlínský ateliér, showroom a studio v jednom. Trojrozměrný projekt, který spojuje láska k řemeslu, designu a k estetičnu. Místo pro setkávání kreativních duší. To jsou pro.story.

Za projektem pro.story stojí tři designéři z Česka a Slovenska. Veronika Zelezníková, autorka šperkařské značky Želé,  Robert Urban, tvořící nábytek společně s Veronikou pod značkou plody.work a Kateřina Vavroušková, textilní výtvarnice, která vyrábí doplňky pod značkou Cover. Všichni tři sází na osobní přístup a jsou tvůrci, kteří pomocí svojí práce reprezentují sebe, své vlastní myšlenky a názory. Díky pro.story mohou nabídnout vlastní estetiku i vám, kolemjdoucím a vedlejdoucím. Rádi přivítají i hostující výtvarníky.

“Cítili jsme potřebu založit novou platformu pro tvorbu a prezentaci lokálních autorů. Naším cílem je představit širokému publiku československé tvůrce z oblasti grafiky, fotografie, malby nebo designu a jejich výstupy ovlivněné základními smysly."

mg_9140-kopie

Snahou pro.story je vyvolat zájem a interakci u laického i odborného publika a to nejen z blízkého okolí Zlína, ale i z ostatních částí Evropy. Vítaní jsou všichni. Zejména pak ti, kteří mají tendence překračovat estetické zážitky z výtvarných událostí a nebrání se vytváření nových vztahů mezi tématy.

“Akcentujeme důležitost dialogu kreativního a praktického pohledu na život a jeho vzájemné ovlivňování bez ohledu na čas a prostor.”

pro.story2

Důležité pro pro.story je také vytváření mezioborové spolupráce a budování vztahů mezi institucemi a designery ve výtvarném i užitém umění. Proto jsou na příští rok naplánovány tvůrčí i edukativní workshopy, online rozhovory, live streemy, propojení se Zlínským filmovým festivalem, kulturním festivalem Wifič nebo také participace na výstavě „Žně designu“. Čeká vás také kulatý stůl se zástupci umělecké scény moderovaný Petrem Vavrouškou, interaktivní zapojení Památníku Tomáše Bati a stávajících uměleckých děl ve veřejném prostoru a připravován je i výstavní prostor s komentovanými prohlídkami. My už se moc těšíme. A co vy? Zastavte se do pro.story. Najdete tam i MILE.

mg_0167-kopie

mg_9151-kopie

text: Klára Šťastná I foto: Kristína Opálková, vystavené fotografie na snímcích - Dušan Tománek