MILE NAJDETE v DOX by Qubus

44b

PRODEJCE MILE I DOX BY QUBUS I MILE NAJDETE V DOXU I PRAHA


V galerii současného umění DOX v Praze najdete i DOX by Qubus gallery shop, království designu a užitého umění. A taky MILE! Projděte hlavním vchodem galerie přes recepci, po rampě nahoru a ocitnete se v gallery shopu. Vstupné do DOX platit nemusíte, vstup do obchodu je zdarma.

Obchod nabízející vedle zvučných jmen a mezinárodních značek také ucelený výběr současného českého designu založil Jakub Berdych Karpelis, spoluzakladatel značky Qubus. V současnosti obchod vede store manažerka Michaela Coufalová, která spolu s art directorem Jakubem Berdychem Karpelisem vybírá do obchodu lokální i zahraniční autory.

„V našem obchodě najdete kurátorský výběr toho nejlepšího ze současného českého, ale i světového designu z oblastí užitého i uměleckého skla, autorského šperku, porcelánu nebo doplňků do interiéru. Vybíráme autory a kousky, které nenajdete všude. Zaměřujeme se na originální tvorbu a autory, kteří svojí prací zapadají do konceptu obchodu DOX by Qubus a filozofie značky Qubus.“

Michaela Coufalová_store manager

Dox by Qubus_interier_DSC06826-web

A jak to bylo se značkou Qubus? Design shop s názvem Qubus otevřel v roce 2002 Jakub Berdych s myšlenkou vytvořit nestandardní místo, prezentující především současný český a konceptuální design světových jmen a značek. Ve stejném roce pak společně s Maximem Velčovským založili Qubus Design studio.
 
Pod značkou Qubus tak vzniká celá řada prací, ucelených kolekcí a produktů, dnes signifikantních pro jejich tvorbu a rukopis. Společně se podílejí na budování značky a jejího přesahu za hranice Česka. Studio se také zaměřuje na realizace v oblasti interiéru, architektury a grafického designu. V současnosti studio nadále pracuje na budování své značky, prezentaci v zahraničí a na interiérových a architektonických realizacích.

Q047W Little Joseph

Q123P_+Q126P_Unnamed_with_LOVE,_pink

Několikrát do roka v DOXu pořádají také krátkodobé výstavy současného designu a autorského šperku. Návštěvníci galerie, turisté, ale i sběratelé umění si tedy přijdou na své. Stejně tak jako stálí zákazníci, kteří zde vybírají dárky pro každou příležitost.

Přijďte si do DOXu pro nějaký ten designový kousek nebo své MILE! Otevřeno je od středy do neděle, 12–18 hodin.

 

 

 foto: Archiv DOX by Qubus | text: Klára Šťastná a DOX by Qubus