Czech Design Week – vycházející hvězdy designu pod jednou střechou

grafika2 

CZECH DESIGN WEEK | PŘEHLÍDKA DESIGNU | UDÁLOST 


Nejlepší česká tvorba již příští týden na Czech Design Weeku. Již devátým rokem se sejde to nej z českého designu pod jednou střechou. Tentokrát ve funkcionalistických prostorách Galerie Mánes. Od 2. do 4. září si budete moct prohlédnout výběr tvorby českých i zahraničních designérů, studentů, značek a studií napříč všemi obory designu. Pokud tedy hledáte něco, co opravdu dá vaší svatbě punc výjimečnosti, nemůžete si tuto událost nechat ujít.

Czech Design Week opět po roce vybral to nejlepší, co česká scéna nabízí a pokud patříte mezi ty, co si potrpí na přehled v kreativním odvětví, tak touto událostí můžete zahájit sezónu design festivalů. Mezi vystavovanými jsou etablované jména z oboru jako sklář František Jungvirt nebo módní návrhář Jan Černý, ale také nové naděje v podobě absolventů designérských oborů. Čerství vítr vnese na přehlídku například produktový návrhář Matyáš Barák, který po absolvování Royal College of Art a následně pražské UMPRUM představí na Czech Design Weeku modulárního nábytek Tripus a svůj nový projekt – hravé světlo „My Light“.

7. CZDW_Mánes. Foto Anna Pleslová

Od prstýnků přes dekoraci až po inspiraci, vše bude k mání v ikonických prostorách pražské výstavní síně na Masarykově nábřeží. Tu navrhl architekt Otakar Novotný pro Spolek výtvarných umělců Mánes a hostili se zde taková jména jako Max Švabinský, Toyen, Emil Filla, ale také Pablo Picasso, Salvador Dalí. V prvním zářijovém týdnu bude však galerie patřit současným hvězdám české umělecké scény, jako Johana Kroft a Maxim Kroft ze studia Idea & Maker, kteří například navrhli i letošní festivalový plakát s přesahem do digitálního světa NFT. Tento barevně sytý a detailní vizuál získá během festivalu i další účel — bude vydražen a výtěžek bude věnován na dobročinný účel.

Je nám velkou ctí, že se na přehlídce našlo místo i pro instalaci našeho Mile. Jsme moc vděční za každou příležitost vidět se vámi naživo, prohodit pár slov o svatebním kolotoči i veškeré inspiraci, kterou bude galerie Mánes překypovat. Brzy na viděnou!

text: Aneta Zámečníková, Klára Opatřilová | foto: Archiv CZDW