Tipy na místa, kde je nakupování nevídaným zážitkem

_DSC4333

CONCEPT STORES | NÁKUP ZÁŽITKEM | OBJECT | ONES | TY IDENTITY 


Pokud přemýšlíte, z kterého konce s vánočními nákupy začít a kde vlastně Ježíška pořídit, máme pro vás pár nápadů  obchody s autorskými značkami, ze kterých se nebude chtít pryč ani zarytým odpůrcům nakupování. Ones concept store, Object concept store, Ty identity  tři místa ve třech různých městech.

Ones concept store

Za nepřehlédnutelným obchodem na pražském Újezdě stojí Elena Janota s Michaelou Juřenčákovou. Elena má na svědomí i projekty Lemarket a Oslavář, Michaela několik let působila jako projektová manažerka v rámci Designbloku. O společném projektu mluví s nadšením: „Chtěly jsme vytvořit prostor, který není sterilní galerií, ale místem, kde to žije kreativitou a inspirací“. A přesně to se jim daří  pořádají nejrůznější workshopy, eventy a setkání s designéry. Skladba značek je průběžně obměňována, interiér vám učaruje – momentálně je stylizován jako ložnice a je laděn do příjemných tónů bílé, béžové a modré. A voní to tam kávou. Stálý přísun kofeinu zajišťují The Miners, což zážitek z nakupování jen umocňuje.

DSC01255-2-2

ONES_popup_II-2

Object concept store

Tento malý designový ráj sídlí v Brně na Údolní ulici. Za velikou výlohou krásného funkcionalistického domu architekta Josefa Poláška očekávejte styl, originalitu a nadčasovost. Kvalita materiálů a zpracování je tady samozřejmostí a jde ruku v ruce s individuálním přístupem k zákazníkům i autorům. Zásadní jsou pro Janu Longaverovou, autorku konceptu, také hodnoty samotných tvůrců a udržitelnost a šetrnost značek. Produkty vybírá tak, aby k nám doputovaly s co nejmenší uhlíkovou stopou. To dokládá fakt, že v jejím kurátorském výběru mají místo pouze evropští designéři. V Objectu najdete jak designové doplňky, slow fashion, autorský šperk, tak i čistou přírodní kosmetiku.

_DSC5146

object_02549

Ty identity

Tento ostravský concept store najdete na Poštovní ulici už od roku 2015, kdy ho založila návrhářka Ivana Mifková. Od té doby se dočkal rozšíření a stal se také prostorem tvůrčím  místem, kam si můžete zajít na autorské čtení, na přednášku nebo se zúčastnit některého z workshopů. Ty identity nabízí více než 50 autorských značek, za kterými stojí především čeští tvůrci – designéři, kteří si zakládají na kvalitní ruční výrobě, lokálních dodavatelích, materiálech a surovinách. Mimochodem, obchod je dog a baby friendly, takže sem můžete směle vyrazit s kočárkem i pejskem na vodítku. A mezi oblečením, bytovými doplňky a papírenským zbožím tady narazíte také na náš Mile magazín.

tyidentity2

Tak si to před Vánocemi udělejte hezké, vydejte se polahodit oku i duši do některé ze zmiňovaných oáz krásna a vyberte pod stromeček svým milým kvalitní autorský dárek, který má vlastní příběh a vyznává hodnoty, za kterými si můžete stát.

text: Zuzana Novoborská

foto: Object concept store – Jakub Čáp

Ty identity, Ones concept store – archiv značek