Svatební menu: foodblogerky

 

Láska prochází žaludkem.

A proto jsme se zeptali známých českých foodblogerek na jejich představu o ideálním svatebním menu.

A co nám doporučily? Pojďme na to!

FullSizeRender 

My Cooking Diary

Kateřina Saint Germain nedá dopustit na Asii

Foodblogerka milující lehkou kuchyni se inspiruje především Asií. V její kuchařce Měsíc s Kačí, kterou vydala v loňském roce, najdete recepty na snídaňová jídla (která ocení všichni milovníci brunchů), a také tipy na obědy a lehké večeře. Vařte s Kačí a inspirujte se její kuchyní i při výběru svatebního menu!

Předkrm

Mangový salát s krevetami, arašídy a koriandrem

Hlavní chod

Red snapper – Mořská ryba s tamarindovou omáčkou a jasmínovou rýží

Dezert

Tapiokový puding s kokosovým mlékem, malinami a mátou

 43138848_1076191492543817_1986542216872460288_n 

Děvče u plotny

Kristina Lund tíhne k severské kuchyni

Brněnská foodblogerka a autorka blogu o pečení Děvče u plotny hledá svou inspiraci ve skandinávském minimalismu. Ráda peče se sezónními surovinami a dává si záležet na jejich kvalitě. Její skořicoví šneci jsou známí široko daleko, stejně jako lahodně jemné cheesecaky a další sladké dobroty z jejího blogu.V říjnu roku 2018 vydala svou první kuchařku s názvem FIKA – sladká švédská kuchařka.

Předkrm

Gravlax – marinovaný losos s koprem a červenou řepou podávaný s opečeným chlebem, máslem a červenou cibulí

Polévka

Krémová polévka z chřestu servírovaná s klíčky červené řepy, opečenými hlavičkami chřestu a květy česneku

Hlavní chod

Filet z čerstvého lososa podávaný s novými bramborami s koprovým máslem a jogurtovým dresingem s kapary  

Dezert

Princeznin dort prinsesstårta – Piškotový dort s vanilkovým krémem se šlehačkou a marcipánem

 45187093_2379300475432358_513429027743072256_n 

Cat and Cook

Ivana Jindřichová sází na francouzskou klasiku

Autorka blogu Cat and Cook se do jídla prostě zamilovala a její blog je toho jasným důkazem. Společnost jí při psaní, vaření a focení receptů dělá perská kočka Minda, která je neodmyslitelnou částí blogu. Milovnice kvalitních surovin, tradičních receptů a různých kuchařských technik vydala minulý rok svou první kuchařku.

Předkrm

Gratinovaná francouzská cibulačka s francouzskou bagetou a sýrem gruyére

Hlavní chod

Brazírovaná hovězí líčka s opečenou kořenovou zeleninou a máslovou bramborovou kaší

Dezert

Mini Paris-Brest – dezert z odpalovaného těsta s lískooříškovým praliné